THY, Çin seferlerini 9 Şubat'a kadar durdurdu

THY, Çin seferlerini 9 Şubat'a kadar durdurdu
Daha önce Çin'e yaptığı sefer sayısını azaltacağını duyuran THY, Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan etmesiyle uçuşları durdurma kararı aldı.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Çin'de Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenledikleri seferleri 9 Şubat’a kadar durdurduklarını açıkladı.

Üstün, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Koronavirüsü kaynaklı durumu ve son gelişmeleri ulusal ve uluslararası otoritelerle değerlendirmek için; Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenlediğimiz seferlerimizi 9 Şubat’a kadar durduruyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Koronavirüsten ölümlerin artmasıyla birlikte pek çok uluslararası hava yolu şirketleri Çin'e yaptığı seferleri durdurma kararı alırken, THY ilk yaptığı açıklamada, Çin'e yönelik seferlerlerini durdurmayacağını açıklamıştı. 

Gelişmelerin ardından THY dün yaptığı açıklamada ise, "Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian uçuşlarımızda bir süredir görülen belirgin talep düşüşü nedeniyle bahse konu noktalara 5 Şubat - 29 Şubat tarih aralığına planlı uçuşlarımızda frekans azaltımına gidilecektir" denmişti. 

Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs nedeniyle acil durum ilan etmesinin ardından THY de uçuşlarını durdurma kararı aldığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar