Trafik sigortasında yeni dönem: En riskliye yüzde 200 zam, kaza yapmayana yüzde 50 indirim

Trafik sigortasında yeni dönem: En riskliye yüzde 200 zam, kaza yapmayana yüzde 50 indirim
Zorunlu trafik sigortalarında fiyat kademelerine iki basamak daha eklendi. Ödül-ceza sisteminin genişletildiği uygulama ocakta yürürlüğe girecek.

Artı Gerçek - Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bugünkü toplantısında trafik sigortasında getirilecek yeni düzenlemelerin duyurusu yapıldı. Toplantıda konuşan dernek başkanı Mehmet Akif Eroğlu, trafik sigortası poliçelerinde sistemin değişeceğini söyledi.

Eroğlu'nun verdiği bilgiye göre, mevcut uygulamada trafik sigortası indirimleri ya da zamları 7 kategoride belirleniyor. Ocak ayından itibaren sisteme iki kategori daha eklenecek. En düşük basamakta 'çok riskli sürücüler' yer alacak ve poliçelerine yüzde 200 zam yapılacak. Kaza yapmayan sürücüler içinse en üstte 'çok iyi sürücüler' basamağı açılacak. Yedinci basamakta bulunan ve beş yıldır kaza yapmayan sürücüler yeni açılacak sekizinci basamağa yükseltilerek, poliçelerinde yüzde 50 indirime gidilecek.

Halen indirim oranı yedinci basamak için yüzde 42, altıncı basamak için yüzde 22, beşinci basamak için yüzde 10 olarak uygulanıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar