Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez görevden alındı, yerine Salim Arda Ermut getirildi

Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez görevden alındı, yerine Salim Arda Ermut getirildi
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın istifa ettiği gün, Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez de görevden alındı, yerine Salim Arda Ermut atandı.

ARTI GERÇEK- Ekonomi yönetiminde bir değişiklik daha gerçekleşti. Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın istifa etmesinin ardından Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez'in de istifa edeceği iddia ediliyordu. Bugün yayımlanan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Sönmez'in görevden alındığı duyuruldu. Sönmez’in yerine ise Salim Arda Ermut atandı.

Sönmez'in görevden alınma tarihi ise 8 Mart olarak geçiyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde, TVF Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Sönmez bu görevlerden alınmış ve Yönetim Kurulu Üyeliğine ve Genel Müdürlüğe Salim Arda Ermut atanmıştır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçis sürecinde Yatırım Ofisinin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde konumlandırılması çalışmalarını yürüten Salim Arda Ermut, 2018 yılında Ofis Başkanlığı'na getirilmiş, Ermut görevini Şubat 2020’de yardımcısı Burak Dağlıoğlu’na bırakmıştı.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar