'Doğalgaz ve elektriğe mayısta zam yok' diyen Bakan Bayraktar'dan yardımı daraltma sinyali

'Doğalgaz ve elektriğe mayısta zam yok' diyen Bakan Bayraktar'dan yardımı daraltma sinyali
Bakan Bayraktar, doğalgaz ve elektrikte mayısta zam görünmediğini söylese de, 1 Mayıs'ta sonra erecek doğalgaz desteğinin kapsamının daraltılacağı sinyalini verdi: Bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir.

Artı Gerçek - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında zam beklenmediğini söyledi. Ancak Bayraktar, geçen sene cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen öncesinde açıklanan ve her haneye 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilmesini öngören uygulamanın kapsamının daraltılacağını ima etti.

Bayraktar, Nisan 2023'te açıklanan ve 1 Mayıs 2024'te sona erecek ücretsiz doğalgaz desteğiyle ilgili, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir" dedi.

Bakan Alparslan Bayraktar'ın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar şöyle:

'BÜTÜN KESİMLERİN DESTEKLENMESİ GİBİ BİR SÜREÇ DOĞRU OLMAYABİLİR'

"Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek. Burada imkanlarımız dahilinde yapılabilecek ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz.

'MAYIS AYINDA ZAM YOK'

87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor. Ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar