Ölüm tehdidi alan doktor tayin istedi: Umudumuz yok
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan operatör doktor Felat Çiftçi, bir hasta yakını tarafından ölümle tehdit edildiğini ve bu nedenle tayinini istediğini açıkladı. Sosyal medyadan olayla ilgili paylaşım yapan Çiftçi "Hastaların öfkesinin, tepkisinin hedefi sağlık çalışanları oluyor. Bu yaşanan olaylardan dolayı doktorlarımız tedirgin. İşin çözüleceğine dair umudumuz da kalmadı" ifadelerini kullandı.
Duvar’dan Fatma Keber’in haberine göre hastanedeki sağlık çalışanları, H.A. isimli hastanın 11 Temmuz’da safra kesesi ameliyatı yapılarak tedaviye alındığı bilgisini verdi. Hasta yakının N.A.’nın ise Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ni (SABİM) arayarak eşinin ameliyata geç alındığını öne sürerek, doktordan şikayetçi olup, tehdit ettiği öğrenildi.
‘TEHDİTTEN 15 GÜN SONRA HABERDAR OLDUM, TAYİN DİLEKÇESİ YAZDIM’
N.A.’nın tehdidi sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, bakanlık tarafından aranarak bilgilendirildiği ancak Çiftçi’ye haber verilmediği ortaya çıktı. Yaşanan süreçle ilgili Çiftçi, "Ben 1 Ağustos Pazartesi günü durumdan haberdar oldum. Yani olaydan 15 gün sonra" ifadelerini kullandı. Konudan haberdar olur olmaz tayin dilekçesi yazdığını belirten Çiftçi, "Çarşamba gününden itibaren izne ayrıldım. Sağlık Bakanlığı ya da İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuya dair kimse beni aramadı. Tayin sürecimin hızlandırılmasını istiyorum" diye konuştu.
‘SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİNE DAİR UMUDUM YOK ÇÜNKÜ BİR ÇABA YOK’
Urfa’da iki yıldır görev yapan Çiftçi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili ise şunları kaydetti:
"Sorunların çözüleceğine dair umudumuz yok. Çünkü ne yasal olarak ne pratik olarak bir çaba yok. Yasal düzenlemeler havada kalıyor, yasalar sahaya yansımıyor. Sağlık çalışanlarına şiddetin bir yaptırımı yok. Daha önce de bir kez bıçaklı saldırı tehlikesiyle karşı karşıya kaldım. Sıra yüzünden çıkmıştı tartışma, beyaz kod uyarısı yaptım. Bu saldırı girişiminde bulunan kişiye karşı bir işlem yapılmadı. Normalde genel cerrahide altı kişiydik, şu anda dört kişiye düştük. Aktif nöbet tutan üç kişiyiz. Gece nöbet tutuyoruz, gündüz de hasta muayene ediyoruz. Urfa’da hasta sayısında ciddi bir yoğunluk var. Beş dakikada bir hastayı muayene etmemiz gerekiyor. Fakat sadece ilaç yazmıyoruz ki, bazen hastanın muayenesi yarım saat sürebiliyor. Sonrasında sıra beklemek istemeyen, uzun süre sıra bekleyen hastaların tepkisinin hedefi oluyoruz. ‘Sıram geçti’ diye sitem eden, üstümüze yürüyen hastalar var."