Sardunya nasıl bakılır? İşte Sardunyanın çok daha iyi büyümesini sağlayacak tüyo

Sardunya nasıl bakılır? İşte Sardunyanın çok daha iyi büyümesini sağlayacak tüyo
Sardunya bakarken bilmeniz gereken çiçek bakım tüyoları

Tüm bu ipuçlarına dikkat ederek, sardunyalarınızın çok daha sağlıklı ve göz alıcı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz. Sardunya bakımı aslında oldukça basit olsa da, doğru adımlarla bu güzel bitkiyi en iyi şekilde yetiştirebilirsiniz.

Sardunya bitkisi, bahçelerde, balkonlarda ve teraslarda sıklıkla tercih edilen göz alıcı bir bitkidir. Sardunya bakımı oldukça kolay olsa da, bazı ipuçlarıyla bu güzel bitkinin çok daha sağlıklı ve göz alıcı bir şekilde büyümesini sağlamak mümkündür.

İşte sardunya bakımı hakkında bilmeniz gerekenler ve bitkinin daha iyi büyümesini sağlayacak tüyolar:

maxresdefault.jpg

Sardunya Bakımı Nasıl Yapılır?

  1. Toprak seçimi: Sardunya bitkisi, gübre bakımından zengin killi toprakları sever. Çiçekçi ve yapı marketlerden, torf bakımından zengin toprakları satın alabilirsiniz.
  2. Saksı seçimi: Sardunya saksısı çok derin ve çok geniş olmamalıdır. Büyük saksılar, sardunyanın gelişimini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca saksının altında mutlaka drenaj delikleri olmalıdır. Sardunyayı ektikten sonra, yılda bir kez Nisan ayında saksı değişimi yapabilirsiniz.
  3. Sulama: Sardunya aşırı sulamayı veya kuru kalmayı sevmez. İdeal sulama sıklığını, toprağın durumuna göre belirleyebilirsiniz. İşaret parmağınızı hafifçe toprağa batırın. Eğer toprak nemliyse, sulama işlemini ertesi güne bırakın. Eğer toprak kuruysa, derhal sulama yapın. Çiçeklenme döneminde, bitkinin sulama sıklığını artırabilirsiniz.
  4. Sulama sıklığı sonbahar ve kış aylarında haftada 1 kez, yaz ve ilkbahar aylarında ise haftada 2 kez olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Sulamadan sonra saksının tablasına fazla su aktıysa, hiç bekletmeden bu suyu dökün. Aksi takdirde kökler çürümeye başlayacaktır.
  5. Güneş ışığı: Sardunya bolca ışık alan ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan alanlarda daha sağlıklı bir şekilde büyür. Özellikle çiçeklenme döneminde gölgelik yerlere konumlandırabilirsiniz.
  6. Ekim: Öncelikle yapı marketten aldığınız sardunyayı saksıdan dikkatli bir şekilde çıkartın. Köklerindeki toprağı zarar vermeden temizleyin. Saksının içerisine toprak yerleştirin ve orta kısımda boşluk bırakın. Sardunya çiçeğini bu alana yerleştirin ve üzerini hafifçe toprakla örtün. İlk can suyunu verin.
  7. Tüm koşullar sağlandığında, sardunya bitki yaz aylarında çiçek açmaya başlayacaktır.

Kaynak: Lezzet.com.tr, Youtube.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar