Cemevinin bankadaki parasına haciz
İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan cemevinin bankadaki hesabında bulunan 257 bin TL'sine haciz geldi. Avukat Zeynel Ateşer de 2007 yılında kesilen cezaya itiraz edip davayı kazandıklarını fakat kararın işleme girmediğini söyledi.
Artı Gerçek - İstanbul Esenyurt’ta bulunan Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Erenler Cemevi’nin bankada bulunan 257 bin lirasına 'sigortasız işçi çalıştırıldığı' gerekçesiyle haciz işlemi uygulandı.
Tele1'den Barış Önal'ın haberine göre, vakfın avukatı Zeynel Ateşer SGK müfettişinin ihbar ettiği 8 kişinin vakıf çalışanı olmadığını ancak cenaze yıkama gibi işlerde yardım amaçlı cemevine geldiğini belirtti.
'BAHSİ GEÇEN KİŞİLER CEMEVİNDE ÇALIŞMIYOR'
2007 yılında denetime gelen müfettişin sekiz kişinin vakfın çalışanı olduğu iddiasıyla SGK'ye ihbarda bulunduğunu ve SGK'nin sekiz kişiyi sigortasız çalıştırıldığı gerekçesiyle vakfa ceza kestiğini söyleyen Ateşer, "Bahsi geçen kişiler vakıfta çalışmıyor. Zaman zaman gelip cenaze yıkama, cenaze yemeğine yardım etme gibi işlere yardım ediyorlar. Bu gelenlere de ufak bir ücret ödeniyor. Bu da kayıtlara işleniyor. Bu makbuzları esas alarak vakıfa sigortasız işçi çalıştırmaktan idari para cezası uygulanıyor” dedi.
'68 BİN LİRA CEZA 600 BİN OLDU'
Ateşer, vakfa 2007 yılında kesilen cezanın 68 bin lira olduğunu ancak bunun zamanla faiz uygulanarak 10 yıl içinde 600 bin liraya çıkartıldığını söyledi. Ateşer, söz konusu haciz işleminin uygulanabilmesi için ödeme emrinin gelmesi gerektiğini ancak bu emrin kendilerine ulaşmadığını belirterek, “2007’den 2023’e kadar vakıf gece gündüz açık. Devamlı hesaplar aktif olmasına rağmen bir baktık hesaba haciz konulmuş. Haciz konulabilmesi için bize bir ödeme emrinin gelmesi gerekiyor. Böyle bir ödeme emri bize hiç gelmedi. 2007’de kesilen ceza 68 bin liraydı ama şu an olmuş 600 bin lira” ifadelerini kullandı.
'DAVAYI KAZANDIK, İŞLEME ALINMADI'
Ateşer, hesapta bulunan paranın da haciz edildiğini söyleyerek, “Bizim hesaplarda 250 bin lira civarında para yakalıyorlar ve bunu çekiyorlar” diye konuştu. Cezanın kesildiği 2007 yılında karşı dava açtıklarını, kazandıklarını ancak sonuca bağlanmadığını belirten Ateşer, “Bu cezaya biz itirazda bulunduk. Kazandık. Kısmen bozuldu. Ama ortada kaldı. Kesin sonuca bağlanmadı, işleme alınmadı” dedi.
ÖDEME EMRİ GELMEDİ
Cezaya itiraz edebilmek için ödeme emrinin kedilerine ulaşması gerektiğini belirten Ateşer, “Bunlardan daha önemlisi bize ödeme emri gönderilmedi. Bu güne kadar o ödeme emrini bekledik ki itiraz edelim. Tebligat yapılmadı” diye konuştu.
'YERİMİZ BELLİ YURDUMUZ BELLİ'
Ateşer, söz konusu cezanın 10 yıllık zaman aşımına tabii olduğunu belirterek, “10 yıllık zaman aşımına tabi bir olay. Biz 2017 yılında bu olayın zaman aşımına uğradığını düşündük. Diyorlar ki 'biz size 2016 yılında size ilanen tebligat yapmışız'. Bizim yerimiz var yurdumuz var. İlanen tebligatı neye istinaden yapıyorsunuz?” ifadelerini kullandı. (Kaynak)
MHP'li vekil cemevlerini hedef aldı: Terör örgütleri cemevi çatısı altında toplanıyor
Tunceli Cemevi'nde seçim yargıya taşınıyor
PSAKD 5. Danışma Kurulu toplantısı: 'Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığını tanımıyoruz'
Cemevine saldırı davası: Avukatların tutuklama talebi reddedildi