Mevsimlik tarım işçilerin çadırlarına uzaktan eğitim uğramıyor: İnternet de yok tablet de

Mevsimlik tarım işçilerin çadırlarına uzaktan eğitim uğramıyor: İnternet de yok tablet de
HDP Kadın Meclisi 'Kadın Yoksulluğuna Hayır' kapsamında Konya’nın Kulu ilçesindeki kadın işçilerle buluştu.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- HDP Kadın Meclisi "Kadın Yoksulluğuna Hayır" buluşmaları kapsamında Konya'nın Kulu ilçesindeki mevsimlik tarım işçileriyle biraraya geldi. 

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Milletvekilleri Dilşat Canbaz, Filiz Kerestecioğlu, Fatma Kurtulan, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Kadın Koordinasyonu Üyeleri Feray Mertoğlu, Semiha Şahin, HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, HDP Konya İl Eşbaşkanı Songül Çetin, HDP Konya İl Kadın Meclisi Sözcüsü Eylül Yaylacı, HDP Kadın Meclisi Üyeleri Gögercin Aras ve Leman Kiraz, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren’den oluşan heyet, "Kadınlar için adalet" kampanyasının ikinci etabı olan "Kadın yoksulluğuna hayır" buluşmalarının İç Anadolu durağında bugün Konya’daydı. 

'GÜNLÜK 90 LİRAYA ÇALIŞIYORUZ'

Konya’nın Kulu ilçesinde tarım işçisi kadınları ziyaret eden heyete bir tarım işçisi yaşadıkları sorunları şu sözlerle anlattı: "Sabah saat 7:00’de kalkıyoruz. Günlük 90 lira kazanıyoruz. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz. Akşam yemek yapıyoruz. Yeme içme hepsi bize ait. Dolmuşlarla gidiyoruz tarlaya. 18-20 kişi oluyoruz dolmuşlarda." 

'24 SAAT ÇALIŞIP 8 SAAT MESAİ ÜCRETİ ALIYORUZ' 

Heyet daha sonra Cihanbeyli ilçesinde sera işçisi kadınları ziyaret etti. Heyete yaşadıkları sıkıntıları anlatan kadınlar, işlerinin ağır olduğunu ve asgari ücretle çalıştıklarını belirtti. 

Serada çalışan bir kadın, "Aslında biz 24 saat mesai yapıyoruz ama 8 saatlik mesai ücreti alıyoruz. Bu ziyaretle anladım ki bizi de düşünenler varmış" dedi. 

'TUVALETLER ÇOK YETERSİZ' 

Heyet daha sonra  Cihanbeyli ilçesinde çadırlarda yaşayan tarım işçisi kadınları ziyaret etti. Kadınlar, su ve elektrik sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi. Şeker pancarı işçiliği yapan bir kadın, şunları söyledi: "Hasta olduğumuzda ambulans buraya gelene kadar çok zaman geçiyor. Geçimimizi kendimiz yapıyoruz. Tuvaletler yetersiz. Urfa’dan geldik buralara. 4-5 ay kalıp gideceğiz. İnternet yok. Çocukların tableti yok." 

Kadın heyeti, kadınların taleplerini başta Meclis olmak üzere bulundukları her yerde dile getireceklerini ve bunun mücadelesini yürüteceklerini söyledi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar