20 büyük film festivali koronavirüse karşı YouTube'da birleşiyor

20 büyük film festivali koronavirüse karşı YouTube'da birleşiyor
Tribeca, Cannes, Berlin, BFI Londra gibi 20 büyük film festivali koronavirüse karşı birleşerek YouTube'da festival yapacaklar.

Koronavirüs günlerinde uygulanan tedbirlerin en çok etkilediği alanlardan biri de sinema festivalleri oldu. Dünyanın önde gelen birçok film festivali sinema salonlarının kapalı olması ve sosyal mesafe tedbirleri sebebi ile ya programlarını erteledi ya da internet üzerinden sinema severlerle buluşmayı tercih etti.

Euronews'in haberine göre, Tribeca Film Festivali, Cannes Film Festivali, Berlin Uluslararası Film Festivali, Marakeş Film Festivali'nin de aralarında bulunduğu 20 organizasyon, YouTube üzerinde birleşerek 10 gün sürecek bir online festival yapmaya karar verdi.

Biz Biriz: Küresel Bir Film Festivali (We Are One: A Global Film Festival) adı altındaki gösterimler 29 Mayıs'tan itibaren YouTube'den takip edilebilecek.

Küresel Bir Film Festivali boyunca katılımcı festivallerin seçkilerinde yer alan uzun metraj filmler, kısa filmler, belgeseller izleyicilerle buluşacak.

GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ OLACAK

Amerikalı oyuncu Robert De Niro ile birlikte Tribeca Film Festivali'nin kurucusu olan Jane Rosenthal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz sıklıkla filmlerin dünyayı iyileştirmek için sınırları ve farklılıkları aşarak insanlara ilham verme ve birleştirmede güçlü rolünden bahsederiz. Tüm dünyanın şu anda iyileşmeye ihtiyacı var." dedi.

Küresel Bir Film Festivali, Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19 Dayanışma Cevabı Fonu'na kaynak bulmaya da yardımcı olacak.

Filmlerin gösterimleri 'We Are One' YouTube kanalından ücretsiz izlenebilecek. Etkinlikte yer alacak festivallerin bazıları BFI Londra Film Festivali, Kudüs Film Festival, Mumbai Film Festivali, Venedik Film Festivali, San Sebastian Uluslararası Film Festivali ve Sundance Film Festivali'nden oluşuyor. Katılımcı festivallerin tam listesine Tribece Film Festivali'nin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar