3 haftadır görevde olan Avusturya Başbakanı Schallenberg istifa etti

3 haftadır görevde olan Avusturya Başbakanı Schallenberg istifa etti
İsmi yolsuzluğu karıştıktan sonra başbakanlık görevinden istifa eden Kurz'un görevini devralan Alexander Schallenberg de görevinden istifa etti.

Hakkındaki yolsuzluk, rüşvet ve güveni kötüye kullanma suçlamaları nedeniyle başbakanlık görevinden istifa eden eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'un yerine aynı partiden 11 Kasım'da görevi devralan Alexander Schallenberg de istifa etti.

Eski Dışişleri Bakanı Schallenberg, partisinin ve hükümetin ihtiyaç duyduğu çok zorlu bir dönemde gösrevi üstlendiğini ancak amacının hiçbir zaman parti lideri görevini üstlenmek olmadığı vurguladı.

Schallenberg'in istifası "parti uygun yolu belirlediği anda" yürürlüğe konacak.

Daha önce başbakanlık görevinden istifa eden Kurz ise bugün siyaseti bıraktğını açıkladı ve "Pazartesi parti yönetim kurulunun toplanması ricasında bulundum. Genel başkanlık görevimi devredeceğim. Parti meclis başkanlığı görevini de önceki başkan August Wöginger’e bırakacağım. Önümüzdeki haftalarda bütün siyasi görevlerimi iade edeceğim" şeklinde konuştu.

Schallenberg de Avusturya'daki en güçlü partinin genel başkanı ile hükümet başkanlığı görevinin en kısa zamanda yeniden bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar