4 yaşındayken kaçırıldı, çizdiği harita sayesinde 33 yıl sonra annesine kavuştu

4 yaşındayken kaçırıldı, çizdiği harita sayesinde 33 yıl sonra annesine kavuştu
Çin'de 1989 yılında kaçırılarak çocuk kaçakçılığı yapan bir çeteye satılan Li Jingwei, hafızasında kalanlarla çizdiği harita sayesinde 33 yıl sonra köyünü buldu.

Çin'de 33 yıl önce 4 yaşındayken kaçırılan Li Jingwei, aklında kalanlara göre çizdiği harita sayesinde köyünü bulup, annesine kavuştu.

Li Jingwei, 1989 yılında Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde Zhaotong kentinde kaçırılıp, çocuk kaçakçılığı yapan bir çeteye satıldı. Çete ise Li'yi yaklaşık 1800 kilometre ötedeki bir aileye sattı.

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde yaşayan Li, kendisini evlat edinen çifte sorarak ve DNA veri tabanlarını araştırarak gerçek ailesini bulamayınca, çareyi internete başvurmakta buldu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Li Jingwei’nin "Bu, hafızamdan çizdiğim harita" diyerek gösterdiği haritada okul olduğu sanılan bir bina, bir bambu ormanı ve küçük bir havuz görünüyordu. Ben evini arayan bir çocuğum. 1989 civarında yaklaşık 4 yaşındayken kel bir komşu tarafından Henan'a götürüldüm" ifadeleriyle hikayesini anlattığı video binlerce kez paylaşıldı.

POLİS HARİTAYI EŞLEŞTİRDİ

Li Jingwei’nin çizdiği harita

Polis, haritayı küçük bir köyle ve oğlu kaybolan bir kadınla eşleştirdi. Yapılan DNA testleri de durumu doğrulayınca, ana-oğul yıllar sonra birbirlerine kavuştu.

33 yıl sonra buluşmaları sırasında çekilen videoda Li Jingwei, dikkatle annesinin maskesini indirerek yüzüne bakıyor, sonra da gözyaşları içinde onu kucaklıyor.
Li, gerçek annesiyle bir araya gelmeden önce video paylaşım sitesindeki profiline "33 yıllık bekleyiş, özlemle dolu sayısız gece ve nihayet hafızadan elle çizilmiş bir harita...13 gün sonra mükemmel bir kavuşma anı. Aileme kavuşmama yardımcı olan herkese teşekkür ederim" diye yazdı. 

Erkek çocuk sahip olmaya büyük önem verilen Çin'de çocuklar sık sık kaçırılarak, başka ailelere satılıyor.

2015 yılında yapılan tahminlere göre, her yıl kaçırılan çocuk sayısı 20 bini buluyor.

2021 yılında birçok erkek uzun yıllar sonra ailesine kavuştu.

Geçen Temmuz 2021’de Çin’de bir baba 24 yıl önce kaçırılan oğlunu bulmuştu.

Öne Çıkanlar