42’nci İstanbul Maratonu başladı

42’nci İstanbul Maratonu başladı
‘Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu’ unvanını taşıyan 42’nci İstanbul Maratonu başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki "Spor İstanbul" tarafından organize edilen İstanbul Maratonu’nun 42’ncisi başladı. "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından altın kategoride gösterilen maratonda, geçen yıllarda yapılan 15 kilometrelik çipli koşu ile 8 kilometrelik halk koşusu, Coronavirus (Covid-19) salgını önlemleri nedeniyle düzenlenmedi.  

Yenikapı'da başlayan yarış, Kumkapı, Çatladıkapı, Sirkeci, Galata Köprüsü, Karaköy, Salı Pazarı, Dolmabahçe ve Beşiktaş'a kadar düz ve denize sıfır noktasına yakın seyredecek. Barbaros Bulvarı üzerinden Boğaz Köprüsü’ne ulaşarak Asya'ya geçecek atletler, köprüyü geçer geçmez Altunizade kavşağına ilerleyecek.

 Altunizade köprüsünden "U dönüşü" yaptıktan sonra Boğaz Köprüsü’nden ikinci kez geçecek olan atletler, Beşiktaş sapağı, Barbaros Bulvarı Beşiktaş İskelesi'ne kadar gelen parkuru Dolmabahçe, Fındıklı, Salı Pazarı, Karaköy, Galata Köprüsü güzergahını Unkapanı istikametine dönüş, Cibali, Fener, Balat'a kadar takip edecek ve buradan dönecek. Parkurun Altunizade'den sonraki ikinci uç noktası olan Balat'tan ters istikamette koşulacak yarış, sahil yolunu takip ederek Fener, Unkapanı, Sirkeci, Kumkapı'yı geçerek başladığı yer olan Yenikapı'da son bulacak.

SANAL KOŞU  

Salgın tedbirleri kapsamında yalnızca maraton kategorisinde ve kısıtlı kontenjanla gerçekleştirilen organizasyonda yer alamayanlar için ise "Tek başına bizimle koş" sloganıyla sanal koşu düzenlendi. Sanal koşuya katılanlar arasında Gezi Direnişi’nde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) bursiyerlerine destek için katıldı. Halk koşusu yapılmadığı için sanal koşuya katılan Korkmaz’a, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter’da yaptığı paylaşımla desteklerini iletti. (MA)

Öne Çıkanlar