'Yemekten zehirlenen askerler hastaneye kaldırılmıyor' iddiası

'Yemekten zehirlenen askerler hastaneye kaldırılmıyor' iddiası
Adapazarı'ndaki kışlada askerler akşam yemeğinden sonra rahatsızlandı. Aileleri, zehirlenen askerlerin kışlada bekletildiğini, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan 7. Komando Tugay Komutanlığı Taşkısığı kışlasında 50 asker, akşam yemeğini yedikten sonra zehirlendi. 

Tugayda 700 kişinin bulunduğu ve bunlardan 486’sının bedelli asker olduğunu söyleyen aileler, zehirlenen askerlerin büyük bölümünün Tugay’da bekletildiğini, bir kısmının ise Sakarya Yenişehir Devlet Hastanesine kaldırıldığını belirtti.
 
Asker yakınlarından alınan bilgilere göre dün akşamdan bu yana bedelli ve uzun dönem askerlerin büyük çoğunluğunda ishal, ateş ve kusma belirtileri baş gösterdi. Aileler, askerlerin Tugay Komutanı Albay S. K.'ye olayı bildirmelerinden sonra Komutanın askerlerle alay ettiğini soğuk algınlığından kaynaklı böyle olduklarını söylediğini ve zehirlenen askerlerin çoğunun hastanelere kaldırılmadığını aktardı.
 
'KAYIT AÇILMASINA İZİN VERİLMİYOR'
 
Bazı askerlerin Sakarya Yenişehir Devlet Hastanesine kaldırıldığını söyleyen aileler hastanede polisin olayı "adli vaka" olarak kayıtlara geçmesini Tugay Komutanı’nın engellediğini olayın kayıtlara soğuk algınlığı olarak geçirildiğini söyledi.
 
Çocuklarının durumundan endişe ettiklerini söyleyen aileler kendilerine bir açıklama yapılmasını istiyor.
 
Telefonla ulaştığımız Komando Tugayından bir yetkili iddiaları yalanlarken daha fazla bilgi vermeyeceğini söyledi. (MA) 

Öne Çıkanlar