81 yaşındaki tutuklunun tahliyesi 'bol su içebilir' denilerek reddedildi

81 yaşındaki tutuklunun tahliyesi 'bol su içebilir' denilerek reddedildi
İskenderun Cezaevi’nde bulunan 81 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler için yapılan tahliye başvurusu, hastaneden verilen 'bol su içebilir' reçetesi gerekçe gösterilerek reddedildi.

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) verilerine göre, cezaevlerinde binden fazla hasta tutuklu var. Çeşitli gerekçeler ile tedavi edilmeyen hasta tutuklular, salgın koşulları gerekçesiyle adeta ölüme terk edildi.

26 yıldır cezaevinde olan 81 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler’den bunlardan biri. İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Güler’in hipertansiyon, iltihaplı eklem romatizması hastalığı bulunuyor. Daha önce de iki defa anjiyo ameliyatı geçiren ve şuan tekerlekli sandalyeye bağlı olan Güler, 10 Şubat 2021’de de Koronavirüse yakalandı. Şu ana kadar Güler'in tahliye edilmesi için yapılan bütün başvurular sonuçsuz kaldı.

'HASTANIN BİR SIKINTISI YOK'

Son olarak İHD Diyarbakır Şubesi, Güler’in tahliye edilmesi için 6 Eylül'de İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaptı. Başvuruyu kabul eden savcılık 4 Kasım’da cezaevi idaresinden konu ile ilgili bilgi istedi. İdare ise Güler’in 1 Ağustos 2021’de götürüldüğü İskenderun Devlet Hastanesi’nin Acil Polikliniğinin vermiş olduğu reçete ile savcılığa cevap verdi. Sadece bir pratisyen hekimin imzasının bulunduğunu reçetede ise "Tetkikleri yapılan hastanın bir sıkıntısı yok. Bol su içmesi önerilir" şeklinde skandal bir ifade yer aldı. 
 
İdarenin cevabını alan savcılık, İHD’nin yapmış olduğu tahliye başvurusunu reddetti. (MA)

Öne Çıkanlar