ABD ile QSD 'güvenli bölge'yi görüştü

ABD ile QSD 'güvenli bölge'yi görüştü
Türkiye ile ABD arasındaki 'güvenli bölge' anlaşmasının ayrıntıları henüz netleşmiş değil.

Türkiye’yle ABD arasında Rojava için yürütülen 'güvenli bölge' görüşmeleri kapsamında, Suriyeli Kürtler ile ABD’li askeri yetkililer arasında bir toplantı yapıldı. Suriye  Demokratik Güçleri'nin (QSD)kırsal bölgelerinden çekilmeye başladığı açıklanan Tel Abyad’da yapılan toplantıya, ABD liderliğindeki koalisyondan Amerikalı komutanlar ile Tel Abyad Askeri Konseyi katıldı.

Gazete Duvar'daki habere göre, toplantının ardından koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, "Koalisyon komutanları, güvenlik mekanizmasının bulunduğu bölgede yaşayan askeri ve sivil konsey liderleri ile görüştü. Mekanizmadaki ilerleme ve konsey liderlerinin halkı güvenli tutma yönündeki çabaları ele alındı" ifadeleri kullandı. "Güvenlik mekanizmasının ilk safhasında iyi ilerleme olduğunu görüyoruz" denilen açıklamada, "Koalisyon ve QSD Türkiye’nin endişelerini gidermek adına tahkimatları belirlemek ve kaldırmak için birkaç devriye gerçekleştirdi" ifadeleri yer aldı. Açıklamada, ABD ile Türkiye’nin dört askeri uçuşunun gerçekleştirdiği, ‘güvenlik mekanizması’nın ek ayrıntıları için iki ülke arasındaki temasların süreceği de belirtildi.

Türkiye ile ABD arasındaki 'güvenli bölge' anlaşmasının ayrıntıları henüz netleşmiş değil. İki ülke 8 Eylül’de ilk ortak devriyeyi gerçekleştirirken, Ankara ABD’nin adımlarını yeterli bulmadığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)


 

Öne Çıkanlar