ABD: Türkiye'yi basın özgürlüğüne saygı duyması için uyarmaya devam ediyoruz

ABD: Türkiye'yi basın özgürlüğüne saygı duyması için uyarmaya devam ediyoruz
ABD Dışişleri Bakanlığı, RTÜK’ün uluslararası basın kuruluşlarına üç gün içerisinde lisans başvurusu yapma şartına tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), ) Amerika’nın Sesi (VOA) Deutsche Welle ve Euronews’in Türkçe yayın bölümlerinin lisans başvurusu yapması, aksi takdirde internet yayınlarının engellenmesi için mahkemeye başvuru yapma kararı almasına tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı konuya dair yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye'deki basın özgürlüklerine ilişkin endişelerimiz ayrıntılı kanıtlara dayanıyor. Türkiye'yi basın özgürlüğüne saygı duyması ve bunu güvence altına alması için uyarmaya devam ediyoruz’ ifadeleri kullanıldı. 

BirGün'de yer alan habere göre; RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Alman haber ajansı dpa’ya yaptığı açıklamada RTÜK kararının 7 ila 10 gün içinde kurulun internet sitesinde yayınlanacağını, bunun ardından yayıncı kuruluşların lisans başvurusunda bulunması için tanınan 72 saatlik sürenin başlayacağını söylemişti. Uslu telefonda yaptığı açıklamada, sansür eleştirilerini reddetmiş ve kararın teknik kriterlerin bir parçası olduğunu kaydetmişti.

Öne Çıkanlar