Abdullah Kurdi: Oğlumun adı 'Aylan' değil, film iznim olmadan çekiliyor

Abdullah Kurdi: Oğlumun adı 'Aylan' değil, film iznim olmadan çekiliyor
Bodrum'dan İstanköy adasına şişme botla geçmeye çalışırken annesi ve kardeşi ile boğularak hayatını kaybeden Alan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, 'Aylan Bebek' filmi hakkında konuştu.

2 Eylül 2015 yılında cansız bedeni Bodrum’un Akyarlar sahiline vuran 3 yaşındaki Kobanili Alan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi, oğlunu ve ailesini anlatan film için kendisinden izin alınmadığını söyledi. Kurdi, "İznim olmadan bu filmin yapılmasına onay veremem. Bu da yetmezmiş gibi oğlumun adı değiştirilerek, Aylan deniliyor" dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın İstanköy adasına şişme botla geçmeye çalışırken annesi ve kardeşi ile birlikte boğularak hayatını kaybeden Alan Kurdi'nin hayatını anlatan "Aylan Bebek" filminin çekimlerine Bodrum'da başlanmıştı.

Yönetmenliğini, "İslamofobi", "Sessiz Melek", "Sessiz Çığlık" gibi filmlerin yönetmeni Ömer Sarıkaya’nın yaptığı filmin yapımcılığını George Edde ve Ali Osman Akat üstleniyor. Filmde Hollywood yıldızı Steven Seagal'in yanı sıra, Alan’ın babası rolünde Tunuslu oyuncu Ali Sabri Belaid, Alan’ın annesi rolünde ise Willma Elles yer alıyor.

Erbil merkezli Rûdaw TV'ye konuk olan Alan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, "Aylan Bebek’ filmi benim iznim olmadan çekiliyor. İznim olmadan oğlumun ‘Alan’ olan adının ‘Aylan’ olarak değiştirilmesini istemiyorum. İznimiz olmadan ailemizin hayatının film olmasını kabul etmiyorum" dedi.

Abdullah Kurdi, ailesinin boğulma trajedisini "The Boy On The Bich" kitabında anlattığını ifade etti. "The Boy On The Bich" kitabını Alan’ın halası Tima Kurdi kaleme almış. Tima Kurdi, kitabında "Aylan" isminin Türkçe olduğunu ama yeğeninin gerçek isminin Kürtçe "Alan" olduğunu belirtiyor. (Kaynak: Rûdaw)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar