Adalet Bakanı: Fesih yetkisi yürütmede

Adalet Bakanı: Fesih yetkisi yürütmede
Adalet Bakanı Gül, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle mümkün olmadığı şeklinde yapılan eleştiriye cevap verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin kadına yönelik şiddetin önlenmesi öngören İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından mesaj paylaşan Gül, TBMM'de onaylanan anlaşmadan Cumhurbaşkanı Kararı ile çıkılmasına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Fesih yetkisinin yürütmede olduğunu savunan Gül, "Uluslararası sözleşmelerin onayı ve yürürlüğe konulması usulü hukukumuzda açıktır. TBMM katılmayı onaylar, yürütme de bunu bir kararla yürürlüğe koyar. Yürürlüğün aynı şekilde durdurulması ve feshi, yürütmenin yetkisindedir" dedi.

'KORUMA HALKASI GÜÇLENİYOR' İDDİASI

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımız tamdır" diyen Gül, "Mağdurlar hakkında adli süreçteki koruma halkasını her geçen gün daha da güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadına şiddetle mücadelenin insan haklar meselesi olduğunu belirten Gül, şöyle devam etti: "Bizim için kadına yönelik şiddetle mücadele, bir insan hakları mücadelesidir. Bu anlayışla tüm kurumlarımızla birlikte insanımızın onurunu, aileyi ve toplumsal dokumuzu korumaya kararlılıkla devam ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar