Af Örgütü infaz düzenlemesinden yararlanamayanlar için imza topluyor

Af Örgütü infaz düzenlemesinden yararlanamayanlar için imza topluyor
Coronavirus nedeniyle risk altında bulunan siyasi ve düşünce suçlusu mahkumlar için acil çağrı.

Uluslararası Af Örgütü acil eylem çağrısı yaptı. Cezaevlerinde coronavirus salgını gerekeçe gösterilerek öne alınan infaz yasasından yararlanamayan siyasilere ve gazetecilere de düzenlemeden faydalanmasını istedi.

Türkiye’de yüksek risk altında bulunan ifade ve düşünce özgürlüğü suçlarından mahkumların serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyası için yapılan açıklamada Ahmet Altan, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala gibi isimlerin düzenlemeden yararlanamadığı kaydedildi.

İmza kampası metninde ise, "Covid-19, Türkiye’de kaygı verici bir hızla yayılmaya devam ederken, aşırı kalabalık ve hijyenik koşullardan yoksun durumda bulunan ncezaevlerideki binlerce mahpusun ve cezaevi personelinin hayatı daha büyük risk altında" denildi.

Kampanyaya destek çağrısında bulunulan metinde: "13 Nisan’da 90 bine yakın mahpusun erken tahliye edilmesini öngören yasa Meclis’ten geçti. Fakat bu yasa, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve yalnızca haklarını kullandığı için terörle mücadele yasaları kapsamında haksız yere cezaevinde tutulan diğer kişiler ile tutuklu yargılananlar da dahil olmak üzere erken tahliye edilmeyi hak eden birçok kişiyi kapsam dışında bırakıyor. Adil olmayan bir şekilde cezaevinde tutulmaya devam edilen kişilerin serbest bırakılması ve cezaevlerinde kalmaya devam eden kişilerin toplumun geneline sunulan sağlık imkanlarından yararlanabilmesi için çağrıda bulun. İmzacı ol" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar