83 yaşındaki ağır hasta tutuklu başka bir cezaevine sevk edildi

83 yaşındaki ağır hasta tutuklu başka bir cezaevine sevk edildi
İskenderun’da bir cezaevinde tutulan ağır hasta tutuklu Sıddık Güler, hasta ve yaşlı tutsakların tutulduğu Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 82 yaşındaki ağır hasta tutuklu Sıddık Güler, Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. Güler'in dün talebi dışında sevk edildiği ve orada tedavi edileceği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Hapishaneler Komisyonu Üyesi Mehtap Sert, Güler'in Diyarbakır'a nakil taleplerinin reddedildiğini belirterek, "Bu karara karşın Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne başvurduk. Halen bir karar çıkmadı. Müvekkil 82 yaşında olup, rahatsızlıklarından kaynaklı tedavisinin yapılması için Menemen R Tipi Cezaevi’ne sevk edildi. Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi hasta ve yaşlı tutsakların kaldığı cezaevi" dedi.

İNFAZ ERTELEMESİ REDDEDİLMİŞTİ

İHD’nin ağır hasta tutuklu listesinden yer alan Güler, siyasi gerekçelerle verilen müebbet hapis cezası nedeniyle 1994'ten beri tutuklu. Güler, hipertansiyon, kalp ve iltihaplı eklem romatizması gibi hastalıklarıyla yaşamını idame ediyor. İHD İskenderun Şubesi, Güler'e ilişkin 2020'de İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptı. Güler, başvuru üzerine 29 Ocak 2021'de İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. "Doktor ve reviri olan cezaevinde kalmasında sakınca yoktur" raporu verilen Güler'e İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca infaz erteleme başvurusu reddedildi.

İHD İskenderun Şubesi'nce 12 Mart'ta açıklanan raporda Güler için şu ifadelere yer verildi:

"82 yaşında, hafızası gittikçe kötüye gidiyor, işitme kaybı da çoğalmış, cezaevi koşullarında kalması ve hastalığının tedavisi mümkün değildir."

Öne Çıkanlar