Akciğer kanseri hasta tutuklu Tulay tahliye edildi

Akciğer kanseri hasta tutuklu Tulay tahliye edildi
Akciğer kanserinin 4’üncü evresinde olan hasta tutuklu Erdinç Tulay, Yargıtay tarafından tutukluluk halinin kaldırılması ile tahliye oldu.

 Ankara Sincan Cezaevi’nde kalan akciğer kanseri hastası tutuklu Erdinç Tulay (63) bugün akşam saatlerinde tahliye oldu. Sincan Cezaevi’nde kemoterapi görmeye başlayan Tulay hakkında Yargıtay’ın da tutukluluk halini kaldırması ile tahliye kararı verildi.

Tahliye kararı ardından cezaevinden çıkan Tulay’ı yakınları karşıladı. Kararı değerlendiren Tulay’ın kızı Esra Toplu, "İnsan hakları savunucusu olan ve sesimizi duyuran gazetecilere teşekkür ederim. Geç kalınmış bir karar daha önce tahliye olmalıydı yine de adalet yerini buldu" diye konuştu.

Sincan Cezaevi’nde iken kemoterapi tedavisine başlayan Tulay’ın bundan sonraki süreçte tedavisi ailesinin yanında devam edecek. İnfazı ertelenen Tulay’ın 6 ay sonra tedavi sürecindeki gelişmelere bağlı olarak yeniden ATK tarafından verilecek raporlarla infazının ertelenme süreci devam edebilecek.

NE OLMUŞTU?

Akciğer kanseri hastalığının 4’üncü evresinde olan Tulay hakkında Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından 10 Temmuz’da infazının ertelenmesi yönünde rapor verilmişti. Tulay hakkında 2016 yılında "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak" ve "örgüt adına tehditte bulunmak" iddialarıyla açılan 3 ayrı dava dosyalarından kesinleşen 4 yıl 2 ay hapis cezasının infazı 16 Temmuz tarihinde Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından durdurulmuştu. Tulay hakkında verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezası ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görülmeyi bekliyordu. Sincan Cezaevi’nde kemoterapi görmeye başlayan Tulay, hakkında Yargıtay’ın da tutukluluk halini kaldırması ile tahliye kararı verildi.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar