AKP'li meclis üyelerinin HES projesi onayına AKP'li yurttaşlardan istifalı tepki

AKP'li meclis üyelerinin HES projesi onayına AKP'li yurttaşlardan istifalı tepki
'Yusufeli insanının yüreğinde Erdoğan sevgisi vardı onu da söküp attılar.'

Gençağa KARAFAZLI 


Artvin Yusufeli ilçesi Demirdöven ve Yaylalar köyünde yapılmak istenen HES projesi Artvin İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nda AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmesinin ardından AKP'ye üye olan birçok yurttaş sosyal medya hesaplarından AKP'den istifa ettiklerini açıkladı.

'ERDOĞAN SEVGİSİ VARDI ONU DA SÖKÜP ATTILAR' 

Artvin İl Genel meclisinde 16.11.2020 tarihinde yapılan HES imar izni oylamasının AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmesinin ardından Demirdöven Köyü resmi Facebook sayfasından "Oylama sonrası KAÇKAR DAĞI, BARHAL VADİSİ, DEMİRDÖVEN KÖYÜ, YAYLALAR KÖYÜ, HEVEK ÇAYI TALANA AÇILDI" denerek şu paylaşım yapıldı:

"Yani 12 AKP li 1 MHP’li üyenin evet demesiyle, Kaçkar Dağı, Barhal Vadisi, Demirdöven Köyü, Yaylalar Köyü, Hevek Çayı talancı şirketin kucağına teslim edildi.

Genel de oylamalar salı veya cuma günü yapılırdı. Her ne olduysa Ak Parti grubu pazartesi erkenden ivedilikle toplanıp CHP nin bir üyesinin de hasta olmasından da istifade ederek alel acele oylamaya geçtiler.

Yusufeli insanının bir Recep Tayyip Erdoğan sevgisi vardı onu da yüreğinden söküp aldılar.

Demirdövenköyü ve YaylalarKöyü heyetlerinin de İsrafil Kışla (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baş danışmanı) ve Artvin millet vekil Erkan Balta ile görüşmeler de bir işe yaramadı. Şirket sevgisi daha ağır bastı ancak bizim mücadele sevgimiz bitmedi.

'AKP İL BAŞKANI ŞİRKET ELEMANI GİBİ DAVRANDI'

Birileri bu projeye olumlu oy vermek için şirkete söz verdiler. Kendilerine oy veren vatandaşları bile karşısına alabilen bu sözler neyin karşılığında verilmiştir? Şirketten iş alan il yönetimi üyeleri bu konuda etkili olmuş mudur?

Yoksa Ocak ayında yanında şirketin temsilcisi ile kurumları gezerek arkadaşlara yardımcı olalım diyen AKP il başkanının şirketin elemanı gibi davranması mı etkili olmuştur?

Bu kurumlar il genel meclisine gelen kurum görüşlerini yazan kurumlar. Sonuç şu anda halka karşı sermaye galip gelmiştir.

Toprağını suyunu, yaşam alanlarını geleceğini savunan Muhtarlarımıza provokatör dediler ama, halk mücadeleyi bırakmayacak. T.C Devleti yargısı bunun cevabını verecektir paylaşımın ardından;

2023 te #HES şirketi ERARI ELEKTRO MANYETİK ile NURYOL İNŞAAT Ak Parti'yi şaha kaldırır.

Size mutluluklar dileriz.

Evet, bu sözler bir AKP nin % 80 oy aldığı bu köylülerin ağzından asla duyamayacağınız sözlerdir, denilerek,

El veda Ak Parti

El veda MHP

El veda Recep Tayyip Erdoğan

El veda İsrafil Kışla

El veda vekil Balta

Size ERARI ELEKTRO MANYETİK VE NURYOL İNŞAAT ile mutluluklar dileriz."

Ayrıca AKP ve MHP'ye tepkilerini dile getirerek, Yusufeli ve başka şehirlerde bulunan yurttaşlara AKP ve MHP parti üyeliklerinden istifa etmeleri çağrısında bulunuldu.

200 YURTTAŞ AKP DEN İSTİFA ETTİ

İstifa çağrısına, ilk destek ise İsmail Bayram adlı AKP üyesi yurttaştan geldi, "Halka rağmen yapılan bu uygulamayı protesto etmek için üyesi bulunduğum AKP den istifa ediyorum."

Yusuf Kibar adlı üye ise, "Ben de boykot olarak AKP den üyeliğimi iptal ettirdim. Bundan sonra bırakın oyumu günahımı bile vermem" derken, Mehmet Taşar adlı AKP üyesi yurttaş ise üyeliğini sonlandırdığına dair formu özel facebook sayfasında paylaşarak "Ben yaşam alanlarımızı korumaktan yanayım." diyerek istifa ettiğini duyurdu.

Osman Uzun, "Bundan sonra bizimde işimiz olmaz halkın sesine kulak tıkayanlara ders olsun, Ali kalaycı, yazıklar olsun buda bizim kararımız, Ramazan Taşar, azdan az çoktan çok gider bende istifa ettim" şeklinde tepkilerini dile getirerek AKP'den istifalarını açıkladılar.

Yurttaşların istifaları sonrası Demirdöven Köyü sosyal medya sayfasından konuyla ilgili yapılan açıklamada istifaların 200'ü bulduğu ve istifaların her geçen gün devam edeceği mücadelelerinin ise süreceğine vurgu yapıldı.

YURTTAŞ TEPKİSİNİ ŞİİRLE DİLE GETİRDİ

"Ne yazık ki bugün Artvin Yusufeli Yaylalar ve Demirdöven köyü sınırları içerisinde yapılan talana Artvin il genel meclisi onay vermiştir. Bu talana izin veren beylere ithafen bu şiiri kaleme aldım" diyen Ahmet Kocaman şiirini paylaştı:

"Yanlış bir karar verdiniz

Yönü unuttunuz beyler

Az da olsa umut vardı

Onu kuruttunuz beyler

Çiğnediniz adaleti

Desteklediniz zilleti

Size oy veren milleti

Çabuk unuttunuz beyler

Gördü bu millet oyunu

Asla terketmez köyünü

Kestiniz hevek çayını

Gülü kuruttunuz beyler

Hicaboğlu çare bulup

Elbet geleceğiz galip

Hescilerle birlik olup

Bizi uyuttunuz beyler."

İl Meclisi'nde yapılan oylamada AKP’li 11 üye ile MHP’li 1 üye evet oyu kullanırken CHP’li 8 üye ret oyu kullandı. 1 üye ise katılmadı.

Oylama sonucunda AKP ve MHP’nin 12 evet oyu ile il imar komisyonunda HES projesi için onay çıkmış oldu.

BÖLGEDE EN ÇOK TALAN EDİLEN İL ARTVİN

Doğu Karadeniz uzun yıllardır doğa talanı ve yaşanan sel felaketleriyle gündemde ve yaylaları, dereleri yok edilme noktasına getirildi. HES'ler ve dağlarda devam eden taş ocağı, maden ve orman kesimleriyle bölgenin yeşil dokusu yok edildi.

Bölgenin en çok zarar gören ili olan Artvin’de aktif halde 32, yapımı devam eden 8, proje aşamasında olan 16 HES bulunuyor. Artvin’de siyanürlü altın aranan Cerattepe’nin dışında aktif 8 maden sahası bulunurken, yüzlerce alan da maden sahası olarak ilan edildi. Bir anlamda Artvin tam anlamıyla HES ve madenler nedeniyle talan edilmiş durumda. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar