AKP’li vekilden ‘Almanyalı Osmanlılar’ çetesi açıklaması

AKP’li vekilden ‘Almanyalı Osmanlılar’ çetesi açıklaması
Almanyalı Osmanlılar çetesinin yurtdışı bağlantısıyla ilgili açılan soruşturma sürüyor. AKP’li vekilin çeteye para aktardığı iddiaları da var.

HABER MERKEZİ- AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Alman ZDF yayın kuruluşunda ve ardından birçok basın yayın organında hakkında çıkan ve kendisinin para verdiği belirtilen 'Almanyalı Osmanlılar' çetesiyle ilgili çıkan haberleri değerlendirdi.

İLGİLİ HABER: ALMANYALI OSMANLILAR ERDOĞAN'IN PARAMİLİTER BİRLİĞİ Mİ?

İLGİLİ HABER: AKP'Lİ KÜLÜNK ALMANYA'DAKİ ÇETEYE PARA VERDİ 

Sputnik’te yer alan habere göre, Almanya'da 'Bild ekolünden' gelen basın organlarının, şahsı üzerinden Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'hayal tiyatrosu'nu servis etmeye başladığını belirten Külünk, "Almanya'da bir hayal tiyatrosunu medya üzerinden servis etmeleri sürpriz değil. Çünkü FETÖ ve PKK ile iç içe olan bir devletin, bunun ötesinde Türkiye'ye yönelik adım atmasını beklemiyoruz. Bu Almanya'ya yakışmıyor" dedi.

AKP’li vekil Almanya'nın, Türkiye-Rusya-İran ilişkilerinin güçlenmesinden duyduğu rahatsızlık ve Çin/Pekin-Londra İpek Yolunda Türkiye'nin stratejik konumunu fark etmesinin ardından 'oyunun dışında kalma' kıskançlığına girdiğini savundu.

Külünk, Türkiye'de kullandığı telefon hattının Almanya tarafından yasa dışı dinlendiğini iddia ederek, "Benim üzerimden Dışişleri Bakanımız (Mevlüt Çavuşoğlu) dinlenmiş. Bu açıkça skandaldır. Almanya'da hiç kimsenin iletişim, seyahat güvenliği yoktur. Almanya'da bu anlamda herkesin telefonları dinleniliyor, izleniliyor, hayatlarına müdahale ediliyor" dedi.

Öne Çıkanlar