AKP Sözcüsü: Sürecin patronu YSK'dır

AKP Sözcüsü: Sürecin patronu YSK'dır
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'daki seçim sonuçlarına ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Batı Şeria ile ilgili açıklamalarına ilişkin konuştu.

Neredeyse ülkenin tamamındaki yerel seçim sonuçlarına itiraz eden AKP'nin sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'daki yeniden sayım sürecine ilişkin yaptığı açıklamada CHP'nin kafa karıştırmaya dönük açıklamalar yaptığını iddia etti.

'HUKUK, SÜRECİ İDARE EDİYOR'

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu için, hukuki ve yasal olan itiraz sürecini 'illegal ve temelsiz' göstermeye çalıştığını da iddia eden Çelik, "İtiraz sürecini küçümsemeye çalışıyorlar. AK Parti'nin kaybolmuş oyları ve diğer partilerin kaybolmuş oyları kayda geçmektedir. Sürekli biz kazandık diyorlar. O zaman bu telaşınız niye? Niçin bu kadar yüksek bir adrenalin ile cevap verme gereği hissediyorsunuz? Eminseniz bırakacaksınız. Yargı denetimi çevresinde sayılacak ve ortaya çıkacak" dedi.

Türkiyede herkesi var eden zeminin hukuk olduğunu söyleyen AKP sözcüsü, "Varlığımızı borçlu olduğumuz hukuk zemini burada süreci idare etmektedir. Sürecin patronu YSK'dır. Onlar karar verecek" dedi.

'NETENYAHU RESMEN DÜNYADA BÜYÜK ÇATIŞMALARI TETİKLEYECEK'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Netanyahu'nun Batı Şeria ile ilgili sözlerine ilişkin, "İsrail Başbakanı, yine pervasız saldırganlığını ortaya koydu. İsrail Başbakanının yaptığı resmen dünyada büyük çatışmaları tetikleyecek, büyük gerilimlere imza atacak bir olaydır" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar