Alınteri’nin internet sitesi erişime engellendi

Alınteri’nin internet sitesi erişime engellendi
Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Alınteri gazetesinin web sitesini erişime engelledi.

Muhalif basına dönük sansür artarak devam ediyor. Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Alınteri’nin web sitesine erişimi engellendi. Siteye erişmek isteyen kullanıcılar, "Bu siteye ulaşılamıyor" uyarısıyla karşılaştı. Herhangi bir uyarı ya da karar bildirimi yapılmaksızın site erişime engellendi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu site bilgileri sorgulama (https://internet2.btk.gov.tr/sitesorgu/) sayfasından aratıldığında "gazete.alinteri1.org hakkında 02/02/2021 tarihli ve 2021/606 D. iş sayılı Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" duyurusuyla karşılaşılıyor.

'HAYIR' DİYEN HER BAŞA ZULÜM TIRPANI'

Alınteri yasak kararını "'Hayır' diyen her başa zulüm tırpanı" başlıklı "Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği sitemiz için kapatma kararı çıkarmış. Amed'den İstanbul'a komut vermişler! Hangi haber ya da makaleden dolayı, hangi gerekçeyle o belirsiz! Üniversitelilere ‘Aşağıya bak!’, polis copu, biber gazı tutuklama… İşçiye emekçiye işsizlik, sürgün… Kadına ölüm en vahşisinden… ‘Hayır!’ diyen her başa zulüm tırpanı... Ama boşuna!.. Baharın gelişini engelleyemezler!" açıklamasıyla duyurdu. 

Öne Çıkanlar