Altındağ'da göçmenlere yönelik ırkçı saldırı: 76 kişi gözaltına alındı

Altındağ'da göçmenlere yönelik ırkçı saldırı: 76 kişi gözaltına alındı
Ankara Emniyeti, göçmenlere yönelik ırkçı saldırıya karışanlara ilişkin '38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurma suç kaydı bulunuyor' diye belirtti.

Foto: Seda Taşkın / Altındağ Önder Mahallesi / Artı Gerçek 


Ankara Altındağ’da Suriyeli göçmenlere yönelik düzenlenen organize ırkçı saldırılarla ilgili 76 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında, gözaltına alınan 76 kişi arasında sosyal medyada paylaşım yapan kişilerin de olduğu belirtildi. Emniyet, gözaltına alınan 38 kişinin "yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti" suçlarından sabıka kaydı bulunduğunu kaydetti.

Ankara'da parkta çıkan kavgada Emirhan Yalçın'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Yahya Abdo'nun (26) ifadesi de ortaya çıktı. Abdo ifadesinde "Daha önce görmediğim Emirhan'la parkta aniden tartışmaya başladık. Sonra kavga edince parkta bulduğum bıçak ile Emirhan'a vurdum. Daha sonra panik yaparak kaçtım. Bu suçu işlediğim için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

​​​​​​​Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamanın tamamında şöyle denildi:

"Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır.

Yakalanan şahısların 38’inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti vb. diğer suçlardan kaydı bulunmaktadır.

Halkımızın sosyal medya üzerinden yapılan pvokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemesi ve güvenlik güçlerimize yardımcı olması önemle duyurulur."

ALTINDAĞ'DA ORGANİZE IRKÇI SALDIRI

Ankara'nın çok sayıda Suriyeli göçmenin yaşadığı Önder Mahallesi’nde çıkan kavga sonucu 18 yaşındaki bir genç hayatını kaybetmiş, sonrasında ilçede sığınmacılara yönelik organize ırkçı saldırılar düzenlenmişti. Mahallede elleri sopalı yüzlerce kişi ırkçı söylemler ve tekbir sesleriyle saldırılar düzenleyerek, Suriyelilere ait ev, iş yeri ve araçlara zarar verdi.

Irkçı saldırıya sosyal medyada çok sayıda yurttaş tepki göstermiş, aralarında siyasetçilerin de olduğu çok sayıda kişi polisin ırkçı saldırıda bulunanlara yönelik müsamaha gösteren tavrını eleştirmişti. Ayrıca siyasi atmosferdeki ayrıştırıcı nefret dilinin terk edilmesi istenmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar