'Amerika’nın yeni Suriye planı: İki senaryo'

'Amerika’nın yeni Suriye planı: İki senaryo'
ABD'nin Suriye'de güçlerini birleştirmek istediğini söyleyen askeri uzman Ahmed Rahhal, 'Rusya'nın bölgedeki varlığını azaltması durumunda Türkiye, Suriye'ye karşı hareket edebilir' diyor.

Askeri uzman Ahmed Rahhal, Amerikan yönetiminin Suriye hükümeti tarafından kontrol edilmeyen bölgeler arasındaki uçurumu kapatmak için bir planı olduğunu ileri sürdü.
Rahhal, North Press'e verdiği demeçte,"Mevcut durumda iki senaryo var, birincisi Suriye otoritesinin kontrolü dışındaki alanlarda karadaki güçlerini birleştirmek ve bu Amerika'nın şu anda üzerinde çalıştığı bir proje" dedi..

Rahhal'a göre Washington, bu senaryo aracılığıyla rejimin kontrolü dışındaki bölgelerdeki güçleri yeniden düzenlemek istiyor. Rahal, "Özellikle Barış Pınarı bölgesinde, Türklere ve Suriye milli ordusuna (SMO) verilecek belli bir şey karşılığında, Türklerin kontrolünün bir kısmını SDG lehine devredebileceği için belirli bir birleşme sürecini yürütebilir" diye ekledi.

'TÜRKİYE, SURİYE'YE KARŞI HAREKETE GEÇEBİLİR'
İkinci senaryoya gelince, "Görünüşe göre Rusya, Suriye'deki varlığını azaltmayı planlıyor ve bu nedenle Türk kuvvetleri ve bağlantılı muhalif gruplar, Rakka'nın kuzeyinde, Barış Pınarı'nın güneyinde ve diğer komşu bölgelerde Suriye'ye karşı hareket edebilir. Suriye Demokratik Güçleri’ne karşı değil ama Suriye yönetimine karşı hareket edebilir."

Rahhal, Ukrayna savaşının Suriye'yi gölgede bırakması nedeniyle bölgedeki manzaranın bugünlerde karışık olduğuna inanıyor ve Rusya'nın yakında Suriye'den çekilme kararı alabileceğine dair bilgiler olduğunu söylüyor.
Rahhal’e göre, bu gelişme Suriye arenasında, Astana'da ve Türkiye ile Rusya arasındaki diğer alanlarda dramatik bir değişimi beraberinde getirecektir.

Öne Çıkanlar