Ateşkes açıklamaları trafiği dolara ralli yaptırdı

Ateşkes açıklamaları trafiği dolara ralli yaptırdı
Türkiye ile ABD'nin Suriye görüşmeleri sonrası yapılan açıklamalarla 5.94'e kadar yükselen dolar daha sonra 5.82 bandına geriledi.

ARTI GERÇEK - Akşam saatlerinde Türkiye ile ABD heyetinin Suriye konusunda gerçekleşen görüşmelerinin ardından kritik açıklamalar geldi. Açıklamalar sonrası TL varlıklar piyasada adeta ralli yaptı.

Ankara'daki kritik diplomasi trafiği 'Suriye'de anlaşma' ile sonuçlandı. 

Pence, ABD ve Türkiye'nin Suriye'de ateşkes için anlaştığını söyleyerek, "Barış Pınarı Harekatı'na 120 saatliğine ara verilecektir. ABD YPG'nin güvenli bölgeden çekilmesini sağlayacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Pence başkanlığındaki heyetler arası görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık" dedi.

Çavuşoğlu, "PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonu2na ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır" ifadelerine yer verdi. 

ABD Başkanı Donald Trump da, Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından, "Türkiye'den çok güzel haberler var. Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan. Milyonlarca insanın hayatı kurtulacak" şeklinde tweet attı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabulünün ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Rezidansı'nda basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ABD ve Türkiye'nin Suriye'de ateşkes için anlaştığını açıklamasının ardından Türk varlıkları ralli yaptı.

Karşılıklı açıklamalar sonrası dolarda aşağı yönlü hareketlilik yaşandı. Gün içerisinde 5.94'e kadar yükselen dolar, açıklamaların ardından 5.82 seviyesine kadar geriledi.

Güne 5.89 seviyesinde başlayan dolar/TL gün içinde dalgalı bir seyir izlemişti. Akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Pence'in, "Türkiye ve ABD, Suriye'de ateşkes için anlaştı" açıklamasıyla birlikte dolar/TL yüzde 1.11 değer kaybederek 5.8216 seviyesine geldi.

New York'ta işlem gören iShares MSCI Turkey ETF'si ise ateşkes haberiyle birlikte yüzde 4.30 yükseldi ve 24.0525 oldu.

Öne Çıkanlar