Avaşîn ve Zap'a dönük askeri harekata ilişkin açıklamalar

Avaşîn ve Zap'a dönük askeri harekata ilişkin açıklamalar
IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la İstanbul'daki görüşmesinin ardından TSK'nin Zap, Metîna ve Avaşîn'e dönük askeri harekatına ilişkin açıklamalar devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine başlattığı yeni sınır ötesi harekata ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, harekatın adının "Pençe-Kilit Operasyonu" olduğunu belirterek yaptığı açıklamada, "Hazırlanan plan kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki" hedeflerin yoğun ateş altına alındığını ve "tam isabetle vurulduğunu" belirtti.

Açıklamada ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolar ve bordo berelilerin alana girdiği aktarıldı ve "Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi" dendi.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan HPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklamasında ise dün akşamdan bu yana Avaşin ve Zap bölgelerinde yaşanan çatışmalarda, TSK’ye ait iki helikopterin darbelendiği 28 askerin yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. 

YOĞUN BOMBARDIMAN

Türkiye’nin 14 Nisan’da artan saldırılarının, 17 Nisan’da yoğun bombardımanla devam ettiği kaydedilen açıklamada, 17 Nisan’da Avaşîn bölgesine 8 helikopterle asker indirmenin yapıldığı, ardından bölgenin helikopterlerle bombardımana tutulduğu belirtildi. TSK’nin Werxelê bölgesine indirme yapmak istediği sırada çatışmaların yaşandığı verilen kayıplar sonrası askerlerin geri çekilmek zorunda kaldığı kaydedildi. TSK’nin Werxelê’ye indirme yapma girişimleriyle başlayan çatışmaların devam ettiği ifade edildi.

Zap bölgesinde ise 14-17 Nisan tarihleri arasında Kurojaro, Şikefta Birîndara, Ertuş, Şehîd Şahîn, Karker ve Çiyareş bölgelerine yoğun bombardımanın yapıldığı aktarılan açıklamada, Girê Şehîd Şahîn bölgesine indirme yapan bir helikopterin vurulduğu bilgisine yer verildi. 

KDP ÜSSÜNDEN SALDIRI 

TSK’nin KDP denetiminde olan Sirê üssünden karadan Kurojaro bölgesine yönelik saldırıya geçtiği bilgisine yer verilen açıklamada, ayrıca KDP’nin gece saatlerinde Dêrelok, Şêladizê ve Barzan hattına yoğun sevkiyat yaptığı belirtildi.  

'147 BOMBARDIMAN'

Açıklamada, son 4 gün içerisinde bölgenin 147 kez savaş uçaklarıyla, karadan da sayısız kez obüslerle bombalandığı bilgisine yer verilerek, yaşanan çatışmalar sonucu 28 askerin yaşamını yitirdiği ve TSK’nin birçok bölgeden geri çekilmek zorunda kaldığı öne sürüldü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar