Avrupalı parlamenterlerden tutuklu Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için çağrı

Avrupalı parlamenterlerden tutuklu Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için çağrı
AP milletvekilleri, tutuklu Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin serbest bırakılmasını istedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekilleri Özlem Alev Demirel, Idoia Villanueva Ruiz, Dietmar Köster ve Niklas Nienass, tutuklu Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen’in serbest bırakılmasını istedi.

"Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen’in ve tüm barışçıl Boğaziçi Üniversitesi protestoları katılımcılarının fiziksel ve ruhsal bütünlükleri, her koşulda garanti altına alınmalı. Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen’in insan hakları savunucusu olmalarının cezalandırılmasından başka bir anlama gelmeyen keyfi tutukluluklarına acilen ve koşulsuz bir şekilde son verilmelidir" ifadelerine yer verilen çağrıda, Gök ve Özen ile birlikte tüm barışçıl Boğaziçi Üniversitesi protestoları katılımcıları hakkındaki suçlamaların düşürülmesi istendi.

Bianet’in haberine göre Türkiye’de insan hakları savunucularına yönelik her türlü baskıya son verilmesi istenen çağrıda şöyle denildi: "Her koşulda güvenlik ve özgürlük hakları ile birlikte, meşru çalışmalarını herhangi bir engelleme ya da misilleme kaygısı duymadan yerine getirebilecekleri koşullar sağlanmalıdır.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 9 Aralık 1998 tarihinde kabul edilen BM İnsan Hakları Savunucuları Bildirgesi’nin, başta Madde 1, Madde 5 (c) ve Madde 12.2 olmak üzere, tüm hükümlerine uyulmalıdır."

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Ersin Berke Gök ile Caner Perit Özen, okulda katıldıkları barışçıl protestoların ardından 6 Ekim 2021’de tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar