'Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinden siyasal bir sonuç beklemek beyhudedir'

'Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinden siyasal bir sonuç beklemek beyhudedir'
Metropoll Araştırma'nın 'Türkiye'nin Nabzı-Haziran 2020' raporuna göre, halkın yüzde 43,8'i Ayasofya tartışmasının amacının gündemi değiştirmek olduğunu düşünüyor.

1500 yıllık bir tarihi olan Ayasofya'nın ibadete açılması kararı tartışmları sürerken Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve CEO'su Özer Sencar, "Türkiye'nin Nabzı-Haziran 2020" raporunun ilgili bölümünü Twitter hesabından paylaşıp değerlendirmelerini aktardı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, "Ayasofya'nın ibadete açılması konusunun bugünlerde gündeme getirilmesinin amacı sizce nedir" sorusuna katılımcıların yüzde 43,8'i "Ekonomik krizin konuşulmaması için gündem değiştirmek" yanıtını verdi.

Yüzde 29,5’i "Müze haline dönüştürülen caminin tekrar cami haline dönüştürülmesi" derken, yüzde 11,7’si "İktidarın erken seçim öncesi kullanmak istediği ve etkili olacağını düşündüğü bir argüman üretmek" yanıtını verdi.

'60'LI VE 70'Lİ YILLARINDA HAYALCİ İSLAMCILARIN GÜNDEMİNDE OLAN BİR KONUYDU'

Sencar, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede "Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinden siyasal bir sonuç beklemek beyhudedir" dedi.

Sencar'ın paylaşımları şöyle:

"Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi meselesi 60’lı ve 70’li yıllarında hayalci islamcıların gündeminde olan bir konuydu. 80 darbesinden sonra gündemden düştü. 2010 sonrası yıllarda AK Partinin güçlü olduğu zamanda tekrar hatırlanmaya başlandı.

Aşağıdaki tabloda farklı yaş gruplarının bu olaya verdikleri önem ve duydukları ilgi açıkça görülüyor. Toplumun yarısını oluşturan gençlere bakılırsa bu açıkça görülür. Aslolan geçim sıkıntısı ve işsizlik sorununun çözülmesidir.

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinden siyasal bir sonuç beklemek beyhudedir, eğer böyle bir beklenti varsa."

Öne Çıkanlar