Aylin Nazlıaka: Halkın iktidarını biz kadınlar kuracağız

Aylin Nazlıaka: Halkın iktidarını biz kadınlar kuracağız
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Millet İttifakı’nı iktidara taşıyacak öncü gücün kadınlar olacağını savundu.

CHP’nin düzenlediği ‘İktidara Hazırız-Büyük Örgüt Buluşması’, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla bugün Antalya’da bir otelde yapıldı.

Buluşmaya ilişkin konuşan Aylin Nazlıaka, "Bir kez daha burada yüreklerimizi birleştirdik ve iktidara hazır olduğumuz duygu birlikteliğini sağladık. Örgüt olarak safları sıklaştırıp, adımlarımızı uyumlandırıp iktidar yürüyüşümüzü daha da hızlandırdık" dedi.

"Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz" diyen Nazlıaka, kadın kollarının örgütlenme çalışmaları hakkında, "Kadın üye sayımızda oransal olarak da artış var. Kısa zamanda 70 bin kadın üye yaptık. 100 bine doğru koşuyoruz. Hedefimiz 100 bin. Yakın gelecekte 100 bininci kadın üyeyi de Ankara’ya davet edeceğiz" diye konuştu.

Nazlıaka, kadınların her yere girmesinin kolay olduğunu belirterek, "Bir kadının muhafazakâr bir erkeğin düşüncesini değiştirmesi mümkündür. Bir erkek siyasetçinin muhafazakâr bir kadın ile iletişim kurması pek kolay olamayabilir. Gene bir kadın hanelere de girebilir, bir kahvehaneye de girip parti politikalarını rahatlıkla anlatabilir. Bir kadının her yere erişimi mümkündür. Girdiğinde de ikna edici konuşarak parti politikalarımız konusunda halkı bilgilendirebilir. Şu anda AKP’nin halkı ikna edecek sözü ve güvenirliği kalmadı. Bizler, umudun elçileri olarak tüm kapıları çalmaya ve sıkılmadık el bırakmamaya kararlıyız" dedi.

Nazlıaka, "Halkın iktidarını bizler kuracağız. Partimizin, dostlarıyla birlikte iktidara gelen sürecini kadılar olarak bizler kuracağız. Öncü güç bizler olacağız. Tıpkı Kurtuluş Savaşı, tıpkı Fransız Devrimi’nde olduğu gibi" diye konuştu.

Nazlıaka, iktidara geldiklerinde kadın cinayetlerini önleyecek zihniyet değişimini sağlayacaklarını vurgulayarak, "Bunu için zihniyet değişimi ve zihniyet değişimi için de iktidar değişimi lazım" dedi. (ANKA)

Öne Çıkanlar