Ayvalık Belediyesi'nden 'askıda mama' kampanyası

Ayvalık Belediyesi'nden 'askıda mama' kampanyası
Yurttaşlardan toplanan mama belediye tarafından dağıtılıyor.

Normal koşullarda bile açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan sokak hayvanları koronavirüs salgını nedeniyle daha az beslenebiliyor. İşyeri önleri ve çeşitli noktalara konulan su ve mamalar evde kalmak durumunda olan insanların hayvanlara yaptıkları yardımı da etkiliyor.

Her ne kadar sivil toplum örgütleri ve bireyler tarafından hayvanların beslenmesine dair çaba olsada bunun için kamusal gücün devrede olması daha çok önemli. 

Bu konuda adım belediyelerden gelirken Ayvalık Belediyesi farklı bir çözüm yöntemi geliştirmeye çalışıyor. Belediye askıda mama kampanyası başlattı.

Ayvalık Belediyesi’nin girişimleri ile Ayvalık Haber ve Mercan Veterinerlik’in ortaklaşa yürüttüğü "Askıda Mama" kampanyasına bu güne kadar üç ton kedi ve köpek maması bağışlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu’nun öncülüğünde yürütülen kampanyanın hemen herkesten büyük bir ilgi gördüğünü söyledi. Askıda mama kampanyasında yirmi günde üç ton mama toplanıldı ve dağıtımı belediye tarafından gerçekleşecek. Ancak mama kampanyası hala devam ediyor.

Öne Çıkanlar