Babacan’dan, Kılıçdaroğlu’nun Suriyeliler çıkışına yanıt: Yapamayacaklar

Babacan’dan, Kılıçdaroğlu’nun Suriyeliler çıkışına yanıt: Yapamayacaklar
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, isim vermeden CHP'yi eleştirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip iki yılda memleketlerine uğurlayacağız" çıkışına Hatay Antakya’da cevap verdi. Babacan, "Ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar" dedi.

Antakya’da yurttaşlarla görüşen Babacan, bir kişinin kendisine yönelttiği "Suriyelilere yeni tavizler verilmesi durumunda Antakya'nın çok ciddi güvenlik ve terör sorunları yaşayacağı kanaatindeyim" sözleri üzerine açıklamalarda bulundu.

‘TÜRKİYE’NİN, SURİYE'NİN İÇ MESELELERİNDE TARAF OLMAKTAN ÇEKİLMESİ GEREKİYOR’

Suriye’de barış ve istikrarın Türkiye’nin ülkeden çekilmesi ile mümkün olabileceğini kaydeden Babacan, "Suriyelilerin çözümü Suriye'de. Önce Suriye'de barış ve istikrarın hakim olması için Türkiye'nin çözümlerin parçası olması gerekiyor. Türkiye şu anda sorunların parçası. Suriye'yle ilgili strateji olmalı. Türkiye'nin Suriye'de herkesle konuşuyor olması ve Suriye'nin iç meselelerinde taraf olmaktan çekilmesi gerekiyor. Suriye'de barış ve istikrar ancak böyle sağlanır" ifadelerini kullandı.

Babacan, Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmelerinin koşulunu ise "Suriye'de barış, istikrar ve huzur sağlanmazsa buradaki Suriyelilerin Suriye'ye gitmek gibi bir şansının olmadığını biliyorsunuz. Bunun popülizminin yapılacağını da biz biliyoruz" şeklinde açıkladı.

Öte yandan Babacan, CHP’yi üstü kapalı eleştirerek, "Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, ‘Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz' diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Biz gerçekçiyiz. Suriyelilerin çözümünü Suriye'de aramak gerekir. Suriye politikasının tamamen yeniden yazılması gerekiyor" dedi.

Öne Çıkanlar