Bahçeli: Kanal İstanbul'a, para ödemeyi engellemeyi dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız

Bahçeli: Kanal İstanbul'a, para ödemeyi engellemeyi dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız
Bahçeli, 'Üniversite sınavı kaldırılmalıdır' diye başladığı konuşmasını Kanal İstanbul ödemeleri için yasal düzenleme önerisi ile bitirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli konuşmasında üniversite sınavlarının kaldırılması düşüncesini dile getirdi ve diğer siyasi partilere çağrı yaptı. Bahçeli, sınavdan bir gün önce Resmi Gazete'de yayınlanan Katar ve Türkiye arasında imzalanan askeri protokolün onaylanması kararının 'Katarlılara sınavsız tıp eğitimi' olarak basında ve sosyal medyada yansımasını eleştirdi. Bahçeli, CHP Genel Başkanı'na da bu konuda gençlikten özür dileme çağrısında bulundu.

Bahçeli Kanal İstanbul projesinde yer alan firmalara muhalefetin ödeme yapmayacağını söylemelerine ilişkin ise yasal düzenleme ile garanti vermeyi teklif eden Bahçeli, "İstanbul Kanal projesini samimiyetle destekliyoruz. Projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız" şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

''Üniversite sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine sahiptir.

"Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Her önüne gelen Z kuşağından bahsediyor ancak sınav kuyusundan nasıl çıkılacağı konuşulmuyor. MHP Türk gençliğinin sınav maratonlarına eriyip gitmesine vicdanı razı olmamıştır.'

"Siyasi muhataplarımıza çağrımızdır, gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım. İlköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki yönlendirme çerçevesinde istedikleri bölümlerde yükseköğretime kavuşmalarını sağlayacak platformlar oluşturulmasını hedefliyoruz.

"YKS'den bir gün önce kurgulanan algı operasyonu ile yalan haber servis edilmiştir. İddiaya göre Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecekti. Bunun doğruluğun yanlışlığını analiz etmeden devreye giren Kılıçdaroğlu fitne tezgahını açtı.

"YKS'ye bir gün kala gençlerimizi kışkırtmaya asparagas haberi yaymaya çalışan Kılıçdaroğlu kendini de rezil etti. Kılıçdaroğlu Türk gençliğinden YKS'ye giren kardeşlerimizden özür dilemek mecburiyetindedir.

‘ATARI GİDERİ BIRAK SAYIN KILIÇDAROĞLU MERTÇE BİZE DERDİNİ SÖYLE’

"Kılıçdaroğlu, bize 'Süleyman Şah Türbesi'nden kaçanları alkışladın' diyor. Sen bizim ne söylediğimizi bilsen ne yazar bilmesen ne yazar. Kendisini her kim tutsak almışsa korkmasın bize itiraf etsin telgraf çeksin yardımsa yardım edelim yeter ki maruz kaldığı girdaptan çıkabilsin. Fidye istiyorlarsa karşılayalım. Yazık oluyor kendisine. Atarı gideri bırak Sayın Kılıçdaroğlu mertçe bize derdini söyle.

"Kılıçdaroğlu Suriyelileri göndermek için AB'den söz aldığını söylemiştir. Bu neyin sözüdür? Hangi sıfatla bu sözü almıştır? AB dürüst değildir. Türkiye'nin aleyhine çalışmaktadır. İşbirlikçisi de Zillet ittifakıdır.

"ABD'de yeni bir Türkiye karşıtı kamp kurulmuştur. CHP'nin FETÖ firarisi eski vekili Aykan Aydemir'den John Bolton'a kadar tüm Türkiye karşıtları birleşmiştir. Bizim evlatlarımız vatan savunmasındayken Türk'e düşman olanlar sözde 'Türk demokrasisi' başlığı altında buluşmuştur!

"Demokrasi için Türkiye'de alarm vereceklermiş. Verin bakalım cesaretiniz varsa ama verdiğiniz anda yerin 7 kat dibine girmeyi göze alın.

‘İYİLEŞTİRİLMİŞ VE GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ ARAYIŞLARI İNSAFSIZLIKTIR’

"Yeni hükümet sistemi refah bereket ve bolluk demektir. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi arayışları insafsızlıktır.

"Başkanlık sisteminde, başkanın partisiz olmasını söylemek ile parlamenter sistemde başkanın partisiz olmasını söylemek eş anlamlıdır. Her ikisi de sistemin mantığı gereği mümkün değildir. Parlamenter sisteme dönüldüğünde cumhurbaşkanlığının kararname yetkisinin olmayacağını öne süren partiler ya derslerine çalışmıyorlar ya da saldım çayıra mevlam kayıra anlayışındadır.

"İP başta olmak üzere cumhurbaşkanı makamının tarafsız olacağı, partisinden istifa edeceği kaydedilmiştir. Algı olaylarına itibar edecek kimse kalmamıştır. Milleti yanıltarak siyaset yapamayacaklarını zillete düşenlerin çok iyi anlamalarında sonsuz yararlar olacaktır. Parlamenter sistemde yetkisiz kabul edilen Cumhurbaşkanlarının kararname çıkarma yetkileri zaten yoktur. Türk millletinin uhdesindeki bu yetkinin alınması düşüncesi asla muvaffık olamayacaktır.

"Bunların iktidara gelmesi hayal ötesidir. İP ahlaken, zihnen ve siyaseten dardumandır. Eski köye yeni adet getirmek isteyenlerin çırpınışları beyhudedir. İP yine kopmuş cehalet ve sefaletin esiri olmuştur. 2023 yılındaki seçimlere ortak adayla mı, yoksa ayrı ayrı mı girecekler. Ortak adayla gireceklerse bu aday kimdir? Bir isim üzerinde anlaşma sağlanmış mıdır? Kabineyi hangi partilerle kuracaklardır? Zilletin istediği kabine kuruldu varsayalım, Türk tipi başkanlık sisteminden dönmek için siyasi takvim nasıl işleyecektir?

‘İSTANBUL KANAL PROJESİNİ SAMİMİYETLE DESTEKLİYORUZ’

"Zillet ittifakı belirsiz bir siyaset köhneliğidir. Türk milleti sonu meçhul bir maceraya atılmayacaktır. İstanbul kanal projesini destekliyoruz. Bu proje İstanbulumuzun gücüne güç katacaktır. Kızılırmak ve Yeşilırmak iç deniz yolu projelerini hayata geçirebiliriz. Bu zihniyete ülke yönetimi emanet edilemez.

"İstanbul Kanal projesini samimiyetle destekliyoruz. Projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız.

"Hatta iç su yolları projesi hazırlayarak Kızılırmak'ı esas alan 'Kızıl Elma İç Deniz Yolu', Yeşil Irmak'ı dikkate alarak 'Yeşil Kuşak İç Deniz Yolu' projelerini hayata geçirebiliriz."

Öne Çıkanlar