Bakan Akar: Vatandaşlarımızın tahliyesi için temaslarımız sürüyor

Bakan Akar: Vatandaşlarımızın tahliyesi için temaslarımız sürüyor
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Mariupol'da camiye sığınan Türk vatandaşlarının tahliyesi için taraflarla temaslarımız sürüyor' açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin NATO Karargahı’nda yaptığı değerlendirmede, "İnsani durum giderek kötüleşiyor, bunun önlenmesi lazım. Bunun için ateşkes şart diyoruz" dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Olağanüstü Toplantısı sonrasında gazetecilerle bir araya geldi, soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'da yaşananların bölgenin güvenliği konusunda köklü değişikliğe neden olduğunu dile getiren Bakan Akar, "NATO olarak caydırıcılığın ve savunmanın muhafazası, elimizdeki imkân ve kabiliyetlerin sürdürülebilmesi için kısa, orta ve uzun vadede neler yapmamız gerektiğini çok iyi düşünmemiz lazım. Bunların cevabı hem ikili hem de genel görüşmelerde bütün ülkeler ve NATO tarafından aranıyor" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Akar, "Ukrayna'da, insani durum giderek kötüleşiyor, bunun önlenmesi lazım. Bunun için ateşkes şart diyoruz. Ukrayna'da kalan TSK'ya ait iki nakliye uçağıyla ilgili hem Rusya hem Ukrayna ile konuşuyoruz. İki ülke de konuya ilgi gösteriyor. Önümüzdeki günlerde oradan olumlu bir sonuç bekliyoruz  Dengeli şekilde, yapılması gerekenler neyse elimizden geldiğince yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Montrö, bütün taraflar için faydalı. Montrö statüsünün bozulmasının kimseye yararı yok" dedi.

Öne Çıkanlar