Koca'dan Diyarbakır'daki sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya tepki

Koca'dan Diyarbakır'daki sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya tepki
Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi’nde hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırmış, bir kişi polis memurunun silahını alarak ateş açması sonucu hastane duvarı isabet almıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin açıklama yaptı. Saldırıya tepki gösteren Dr. Fahrettin Koca, "Lice’deki sağlıkta şiddet olayında yaralanan olmamışsa da olmuş gibi etkilendik" dedi. Saldırılara ilişkin ceza hatırlatmasında bulundu.

Bakan Koca, Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakının sağlık çalışanlarına yönelik saldırısına dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, "Elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybetmiş olarak Diyarbakır Lice Devlet Hastanesine getirilen bir vatandaşımızın yakınları maalesef şiddete başvurmuştur. Bir kişi yere yatırıldığı esnada polis memurunun silahını alarak bir el ateş açmış, kurşun duvara isabet etmiştir" aktarımında bulundu.

‘ŞİDDET FAİLİNE 8 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ’

Ateş eden kişinin emniyet güçlerince gözaltına alındığını ve hastanedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirten Koca, "Lice'deki sağlıkta şiddet olayında yaralanan olmamışsa da olmuş gibi etkilendik. Suça eğilimi olanlara hatırlatıyorum, bir şiddet olayının failine, geçen ay 8 yıl 5 ay hapis cezası verildi" bilgisini paylaştı.

Bu arada, olaya ilişkin Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarının sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflar, saldırı sırasında yaşanan korkuyu gözler önüne serdi. Fotoğraflarda, acil müdahale odasının kapısını kapatan sağlık çalışanlarının sedyeler ve oksijen tüpüyle bariyer oluşturarak, dışarıdan içeriye girilmesini engellediği görüldü. Ayrıca bir başka fotoğrafta hasta yakınının açtığı ateş sonucu merminin isabet ettiği duvarın görüntüsü yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar