Balıkesir'de olağanüstü itiraz

Balıkesir'de olağanüstü itiraz
İYİ Partili aday, geçersiz oyların yeniden sayımı taleplerinin reddedildiğini söyledi.

İYİ Parti, Balıkesir yerel seçim sonuçlarına olağanüstü itirazda bulunacak. Balıkesir'de 31 bin 793 oy geçersiz sayılmıştı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, seçim sonuçlarına ilişkin "Olağanüstü itiraz hakkımızı bugün kullanacağız" dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 9 bin 913 oyla kaybettiğini, 31 bin 793 oyun ise geçersiz sayıldığını hatırlattı. Ok, "İstanbul’da sadece geçersiz sayılan oylar değil, itiraz edilen diğer sandıklarda bile sayımlar yeniden yapılırken, Balıkesir’de ilçe ve il seçim kurullarına yaptığımız itirazlar kabul edilmedi. YSK’ye yaptığımız itiraz ise 2 saat içinde reddedildi. 31 Mart’ta seçim yapıldı ama İstanbul’da oylar halen sayılıyor. Böyle giderse yıl sonuna kadar sayım devam edecek. Balıkesir’de ise jet hızıyla itirazımız reddedildi. Böyle hukuksuzluk olur mu?" diye konuştu.

AYM’YE DE BAŞVURULACAK

"İstanbul Türkiye’ye bağlı da Balıkesir başka bir ülkeye mi bağlı?" diye soran Ok, "AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımız bile bu durumdan utanıyor. İstanbul’da halen oylar sayılıyor ama Balıkesir’de oylar sayılmıyor. Adalet bunun neresinde?" ifadesini kullandı. İYİ Partili Ok, gazetelere "Kayıp aranıyor", "Türkiye’de adalet aranıyor" diye ilan vereceğini açıkladı ve "Balıkesir’deki seçim sonuçlarına ilişkin olağanüstü itiraz hakkımızı bugün kullanacağız. Ardından da Anayasa Mahkemesi’ne müracaat edeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar