Batman'da 4 muhtarlığa kayyım atandı

Batman'da 4 muhtarlığa kayyım atandı
Batman Valiliği, 4 muhtarın görevden alınarak yerlerine kayyım atandığını açıkladı.

Diyarbakır, Mardin ve Van'da seçilmiş belediye başkanları yerine kayyım atayan siyasi iktidar, kayyım uygulamalarına şimdi de muhtarlıklarla devam ediyor.

Batman Çay, Korik ve Bağlar mahalle muhtarları ile Kösetarla köyü muhtarları, haklarında açılan soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevden alındı. Görevden alınan muhtarların yerlerine Batman Valiliği’nce kayyım atandı.

VALİLİK GÖREVDEN ALINAN MUHTARLARIN YERİNE ATANAN KAYYIMLARI AÇIKLADI

Batman Valiliği kayyım atamalarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada 'Terör örgütüne üye olma' iddiasını öne sürdü:

"Merkez Çay Mahallesi Muhtarı hakkında ‘terör örgütü propagandasını yapmak ve terör örgütüne üye olma’ suçundan dolayı aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezası nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nca mazbatası iptal edilmiştir. Çay Mahallesi Muhtarlık görevini yürütmek üzere Aza Mehmet Alpyürek görevlendirilmiştir" 

Merkez Kösetarla Köyü Muhtarı hakkında Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılama nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığı yerine Aza Hakan Tirki’nin görevlendirildiğini açıklayan Valilik, "Yürütmekte olduğu görevin hassasiyeti nedeniyle hakkında nihai karar verilene kadar  Valiliğimizce 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyeti Teşkiline Dair Kanun gereğince görevden uzaklaştırılmıştır. Bağlar Mahallesi Muhtarlık görevini yürütmek üzere Aza Mehmet Fatih Eker görevlendirilmiştir" dedi.

Korik Mahallesi Muhtarı'nın, 'silahlı örgüt adına suç işlemek', 'örgüte üye olma', 'suçluyu kayırma', 'görev yaptırmamak için direnme' ve 'propaganda yapma' iddialarıyla Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı için  görevden uzaklaştırıldığını yerine Batman Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü'nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği yapan Memet Avşar’ın görevlendirildiği açıklandı.

Öne Çıkanlar