Kayyım belediyenin kasasında 5 kuruş dahi bırakmamış

Kayyım belediyenin kasasında 5 kuruş dahi bırakmamış
Kayyımın milyonlarca lira borçlandırdığı belediye kasasındaki tüm paraya, borçtan kaynaklı bloke konuldu. HDP'li Belediye Başkanı, 'Halkın parasını gezmelerde, tozmalarda yemişler” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 69,3'lük oy oranıyla kayyım yönetimindeki Mardin'in Derik Belediyesi'ni kazandı. Kayyım döneminde hizmet binası yıkılan ve yeni binasının inşaatı halen tamamlanmadığı için prefabrik yapılarda hizmetin verildiği belediyenin HDP'ye geçmesiyle birlikte, kayyım tarafından yapılan tahribat da gün yüzüne çıktı.

KASADAKİ PARANIN TÜMÜ BORÇ YÜZÜNDEN BLOKE EDİLDİ

Etrafı, seçimlerden hemen sonra kayyım döneminde Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle boyanan 3 metre yüksekliğindeki beton bloklarla çevrili belediye, 15 milyon TL civarında borçla devredildi. Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre kayyım atanmadan önce borçsuz olan ve kasasında 5 milyon 500 bin TL bulunan belediyenin hesabındaki mevcut rakam ise 200 bin TL. Ancak, söz konusu para belediyenin borcu nedeniyle bloke edilmiş durumda. 
HARCAMALAR RÜŞVET BELGELERİ ORTAYA ÇIKAN FİRMAYA

Belediye borçlarının yanı sıra, kayyımın iş başında olduğu 2018 yılının faaliyetleri kapsamında yapılan bazı harcamalar dikkat çekti. Toplamda 71 bin 463 TL olan harcamaların 46 bin 890 TL'si araç kiralama bedeline, 17 bin 557 TL'si Midyat gezisine ve 7 bin 23 TL'si ise Halfeti gezisine yapıldı. Harcamaların ödemelerinin tamamı ise 2019 yılının Ocak ayında yapıldı. Ödemeler, bir süre önce rüşvet verdiği ortaya çıkan Turkuazlar Turizm Sanayi İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi’ne yapıldı.

‘KASADA NİKAH CÜZDANI ALACAK PARA YOK’

Belediyenin içinde olduğu durumu değerlendiren Belediye Eş Başkanı Mülkiye Esmez, "Kasamızda 5 kuruş para bırakılmamış" dedi. Harcamaların keyfi olarak yapıldığını belirten Esmez, belediyeye nikah kıymak için bir çiftin gelmesi ile birlikte belediyede nikah cüzdanının da kalmadığını fark ettiklerini söyledi. Esmez, kasada nikah cüzdanı alacak paraları dahi olmadığını belirterek, "Halkın parasını gezmelerde, tozmalarda yemişler" ifadeleriyle kayyım yönetimine tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar