Berlin polisi soruşturmayı genişletti; Erk Acarer'den 'Suçlarınıza yenisini eklemeyin' çağrısı

Berlin polisi soruşturmayı genişletti; Erk Acarer'den 'Suçlarınıza yenisini eklemeyin' çağrısı
Berlin polisi, yaptığı son incelemelerin ardından gazeteci Erk Acarer'e saldırıyla ilgili soruşturmanın kapsamını genişletti.

ARTI GERÇEK- ARTI TV programcısı gazeteci Erk Acarer, güvenlik şefinin evinde yaptığı incelemenin ardından Berlin polisinin kendisine yönelik saldırı ve tehditlere ilişkin soruşturmanın kapsamını genişlettiğini belirtti.

Acarer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, dün akşam evinin bahçesinde "Sen bekle" yazılı kağıt ile pişmiş yumurta bırakıldığını, sabah saatlerinde polisin kendisine bilgi verdiğini kaydetmişti. Berlin polisinin kendisine yönelik soruşturmanın kapsamını genişletmesinin ardından Artı Gerçek’e konuşan Acarer, "Faşizmin azgınlaştığı artık işinin bittiği dönemde bunların olması normal. Bu iktidarın sonu geldi ancak bundan sonra yapacağım çağrı ‘suçlarınıza yenisini eklemeyin’ olur" çağrısında bulundu.

 

‘GÜVENLİK ŞEFİ EVİMDE İNCELEME YAPTI’

Erk Acarer, yaptığı açıklamada, "Basından öğrendiğime göre Berlin polisi, bir açıklama yapmış ve saldırıya yönelik soruşturmanın genişlettiği belirtmiş. Sabah güvenlik şefi ile görüşmüştük ve evime de gelip bir inceleme yapılmıştı. Güvenlik durumunu tekrar gözden geçirdiler ve bu kararı verdiler diye düşünüyorum. Yaptığımız görüşmeden güvenliği bir kademe daha ileri taşıyacaklarını hissetmiştim" ifadelerini kullandı.

Dün yapmış olduğu "Başıma gelecek herhangi bir yeni olaydan AKP-MHP iktidarı, çeteleri ile tedbirler konusunda atıl kaldığını düşündüğüm Alman Hükümeti sorumlu olacak" açıklamasına ilişkin konuşan Acarer, "İkinci bir saldırıyı da yaşayınca acaba ihmal mi ediliyor, görmezden mi geliniyor diye düşünmüştüm açıkçası. Ama bu açıklama ile tehditlerin ciddiye alındığı anlaşılıyor" dedi.

‘KİMİN SARAYI NE KADAR RAHATSIZ ETTİĞİNE BAKMAK YETERLİ’

Acarer, ARTI TV ve Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç’a polisler tarafından yapılan bilgilendirmede, 55 kişilik Erdoğan karşıtlarının olduğu bir liste oluşturulmasına ilişkin şöyle konuştu: "İsimlerin hepsini bilmesek de, bu liste de yer aldığını net olarak bildiğimiz gazeteci arkadaşlarımız var. Bu gelen tehditler açısından da çok anlaşılır bir durum. Kimin ne iş yaptığına, Sarayı ve AKP-MHP ittifakını ne kadar rahatsız ettiğine bakmak yeterli."

‘SUÇLARINIZA YENİSİNİ EKLEMEYİN’ ÇAĞRISI

Şu çok önemli bir nokta, şimdiye kadar hep doğruları yazmışız ve bu doğrular onların ellerini kollarını bağlamış. Bunu net olarak görüyoruz. Bu tabi bu suçların ifşa edilmesi bizim gazetecilik iştihamızı artıran bir şey. Ben işimi yapıyorum ve çok doğru bir şey yapıyorum, gerçekleri anlatıyorum, yazıyorum. Bunun iç huzuru içinden birçok duygudan arınmış ve azadeyim. Faşizmin azgınlaştığı artık işinin bittiği dönemde bunların olması normal. Bu iktidarın sonu geldi ancak bundan sonra yapacağım çağrı ‘suçlarınıza yenisini eklemeyin’ olur".

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar