Beştaş'tan iktidara 'kara gömlekliler çetesi' benzetmesi: Yargı eliyle susturamadığına sopa sallıyor

Beştaş'tan iktidara 'kara gömlekliler çetesi' benzetmesi: Yargı eliyle susturamadığına sopa sallıyor
Meral Danış Beştaş, Meclis'te yaptığı gündem değerlendirmesinde, 'Bir yıllık pandemi sürecinin sonunda çözülen bir iktidar gördük, görmeye devam ediyoruz' dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendi. Gazeteci Levent Gültekin 8 Mart akşamı Halk TV önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramasına ilişkin konuşan Beştaş, "İktidar adeta yargı eliyle susturamadığı gazetecilere sopa sallıyor. Mussolini’nin kara gömlekliler çetesi gibi bir çete ile etrafını kuşatmaya çalışıyor. Bu sesler aslında bütün muhalefete yöneliktir bu saldırı aslında iktidarın küçük ve büyük iktidarının yanında olmayan onlara güzelleme yapmayan tüm gazetecilere, demokrasi güçlerine ve topluma yöneliktir." ifadelerinde bulundu.

Beştaş'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Malesef 8 Mart'a girdiğimizde de öncesinde de kadınlar öldürülmeye, şiddet görmeye, taciz ve tecavüze maruz kalmaya devam etti. Dün buna dair mecliste 5 partinin ortaklaşmasıyla mecliste bir araştırma komisyonu kuruldu. Öncelikle bu komisyonun diğer komisyonlar gibi atıl kalmaması ve gerçekten bir cins kırımına dönüşen kadına yönelik şiddete karşı etkili olmasını diliyorum. Fakat kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu kabul etmeyen bir ihmal olduğunu kabul etmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız.

'ÇÖZÜLEN BİR İKTİDAR GÖRÜYORUZ'

Pandemi ve AKP karanlığı birleşince ortaya gerçekten kapkaranlık bir tablo çıktı. Bu tablodan hep birlikte çıkabiliriz. Bu toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçe, kod 29 uygulamasının son bulması, sığınma evlerinin gerekli işlevlerine kavuşturulması gerekiyor. Bir yıllık pandemi sürecinin sonunda çöken bir ekonomi gördük, çöken bir toplum, çöken bir sağlık sistemi, çöken bir hukuk sistemi ve çözülen bir iktidar gördük, görmeye devam ediyoruz.

'YILDIRMAYI BAŞARAMAYACAKLAR'

Gazeteci Levent Gültekin 8 Mart akşamı Halk TV önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı ve dün parmaklarının kırıldığını ifade etti. Bu sonuç iktidarın nefret dilinin, kutuplaştırmanın, kamplaştırmanın sonucudur. İktidar adeta yargı eliyle susturamadığı gazetecilere sopa sallıyor. Mussolini’nin kara gömlekliler çetesi gibi bir çete ile etrafını kuşatmaya çalışıyor. Bu sesler aslında bütün muhalefete yöneliktir bu saldırı aslında iktidarın küçük ve büyük iktidarının yanında olmayan onlara güzelleme yapmayan tüm gazetecilere, demokrasi güçlerine ve topluma yöneliktir. Yıldırmayı başaramayacaklar, halk artık her şeyin farkında kendi yalanlarına kendilerinin inanmadığı bir dönemi yaşadığımızı ifade ediyorum.

Öne Çıkanlar