Beyaz Saray Sözcüsü: Ukrayna'nın ittifaka katılma kararını NATO verebilir

Beyaz Saray Sözcüsü: Ukrayna'nın ittifaka katılma kararını NATO verebilir
Jen Psaki, Rusya ile savın eşiğinde olan Ukrayna'nın NATO'ya katılma talebi hakkında konuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ile savın eşiğinde olan Ukrayna'nın NATO'ya katılma talebi hakkında "Ukrayna'nın ittifaka katılması kararı NATO'nun vereceği bir karardır" dedi.

Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkesinin NATO'ya katılma isteğini dile getirdiğini anımsatarak, ABD'nin Ukrayna'ya bu konuda destek verip vermeyeceğini sordu.

AA'nın haberine göre Psaki, Ukrayna'nın uzun süredir NATO'ya katılma isteğini dile getirdiğini vurgulayarak, "Ukrayna'ya güçlü desteklerimizi her zaman iletiyoruz. Onlara karşı bir tehdidi geri püskürtmek için de çabalıyoruz ancak Ukrayna'nın ittifaka katılması kararı NATO'nun vereceği bir karardır" dedi.

'NATO SAVAŞI BİTİRMENİN TEK YOLU'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'da ordu ve savunma sektöründe reform yapmak konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Ancak sadece reformlar Rusya'yı durdurmayacaktır. NATO, Donbas'taki savaşı bitirmek için tek yol" ifadesini kullanmıştı.

Zelenskiy, Trudeau ile yaptığı telefon görüşmesinde de ülkesi için NATO Üyelik Hareket Planı almanın önemine işaret etmiş ve Ukrayna'nın özel bir dostu olarak Kanada'dan bu kapsamda destek beklediklerini belirtmişti.

Öne Çıkanlar