Biden'dan yardımcısı Harris'e doğum günü sürprizi

Biden'dan yardımcısı Harris'e doğum günü sürprizi
ABD Başkanı Joe Biden, bir buket çiçek ve doğum günü hediyesiyle yardımcısı Kamala Harris'e sürpriz yaptı.

57 yaşındaki Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in çarşamba günü doğum günü nedeniyle Biden Harris'e jest yaptı. Elinde buketle ofisine giren başkana, "Gerçekten mi?" diyen Harris, kendisi gibi siyah yüz maskesi takan Başkan'ın yanağını öpmek için eğilirken "Ah, çok duygulandım" diye ekledi. Harris çiçeklere bakarak "Ne kadar güzel" dedi.

Daha sonra Başkan Biden, Harris'e ikisinin Beyaz Saray bahçesinde gülerken çekilmiş çerçeveli bir fotoğrafını hediye etti. İkili, hediye verilirken fotoğraf çektirdi ve Başkan Yardımcısı Harris, Başkan Biden'a şunları söyledi:

Beyaz Saray'da Başkan'ın Harris'e çiçek verdiği anın videosu, perşembe sabahı erken saatlerde POTUS makamının Twitter hesabında paylaşılmasından bu yana şimdiden 1 milyona yakın izlenme aldı.

Harris'in ailesi Jamaika ve Hindistan'dan Amerika'ya göç etmişti. 1964'te Kaliforniya eyaletinin Oakland bölgesinde dünyaya gelen Başkan Yardımcısı, biyolog Shyamala Gopalan ve Stanford Profesörü Donald J. Harris tarafından yetiştirilmişti. Harris, 2020'de Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı seçilen ilk beyaz olmayan kişi olmuştu.

Ayrıca 2017'de Harris, 1990'larda bir dönem görev yapan Illinoislu Carol Moseley Braun'dan sonra Senato'ya seçilen ikinci Afrikalı Amerikalı kadın olmuştu.

 

Öne Çıkanlar