Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Bazı illerde sokağa çıkma yasağı şart

Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Bazı illerde sokağa çıkma yasağı şart
Ölüm oranındaki artışı değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Necmettin Ünal, 'İpin ucunun kaçtığı yerler var. Başka türlü salgını önlemek mümkün değil' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 214'e ulaşması ve vaka sayısının 13 bini aşması bilim insanlarını da endişelendirdi.

'BAŞKA TÜRLÜ SALGINI ÖNLEMEK MÜMKÜN DEĞİL'

Vaka ve ölüm oranındaki artışı değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, Twitter hasbından yaptığı uyarıda, "İpin ucunun kaçtığı yerler var. O illerde il bazlı sokağa çıkma yasağı şart. Başka türlü salgını önlemek mümkün değil" dedi.

'BUGÜN GELDİĞİMİZ NOKTADA ONLARIN HATALARINI YAŞIYORUZ'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ünal, daha önce de Bilim Kurulu'nun "Bu hafta çok kritik. Belki ipin ucunun kaçtığı yerler var ama ülke genelinde il bazlı etkili önlemlerle birçok yeri kısa sürede toparlayabiliriz" tweetini paylaşarak, Hükümet tarafından geç alınan tedbirler ve ilan edilmeyen sokağa çıkma yasağına rağmen halkı suçlayarak, "Bugün geldiğimiz noktada onların hatalarını yaşıyoruz" demişti:

 "Bazı önlemleri almakta geç kalmış olabiliriz ama hakikaten devletimiz bu işte çalışıyor. Çalışmayan kim? Bence biz, halkımız çalışmıyor. Özellikle elinde telefonla dolaşıp etkileşim hastaları olan gençlerimiz suçlu. Bugün geldiğimiz noktada onların hatalarını yaşıyoruz" 

(HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar