Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından şiddete maruz bırakılan kadın ölü bulundu

Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından şiddete maruz bırakılan kadın ölü bulundu
Ankara'da şüpheli biçimde hayatını kaybeden kadın, şiddet gördüğü ve boşanma aşamasında olduğu erkek hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

Ankara'da, boşanma aşamasında olduğu Salih G., isimli erkek tarafından sistematik şiddete maruz bırakılan Vera Chikareva, evinde ölü bulundu.

Vera Chikareva, Çankaya'daki evinde şüpheli biçimde hayatını kaybetti. Chikareva'nın kamera kayıtlarını inceleyen polisler, kadının 30 Kasım Pazartesi günü girdiği evinden bir daha dışarıya çıkmadığını belirledi. Polis, kayıtlara göre kadının evine kimsenin girmediğini belirtti. Chikareva'nın kesin ölüm nedeni otopside saptanacağı öğrenildi.

Chikareva, yaklaşık 2 ay önce boşanmak aşamasında olduğu Salih G. tarafından şiddete maruz bırakılmıştı. Chikareva, Salih G., hakkında geçen 2 Eylül'de savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve 3 aylık uzaklaştırma kararı alınmıştı.

Salih G.'nin, uzaklaştırma kararına rağmen 25 Ekim'de Chikareva'nın evine geldiği ve kadına şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı. Chikareva, hastanede gördüğü tedavinin ardından darp raporu olarak şikayette bulunmuş, Salih G. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar