'Bunun suçu ağır 1,5 milyona çözülür'

'Bunun suçu ağır 1,5 milyona çözülür'
'Rüşvet alınarak FETÖ'cüler serbest bırakılıyor' diyen Şamil Tayyar'a Batuhan Çolak bir örnekle destek verdi.

HABER MERKEZİ- AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar'ın 'FETÖ borsası var, parayı veren FETÖ'cü serbes bırakılıyor' sözleri kendi partisinde tepkiyle karşılansa da kimi isimlerce destek gördü. Onlardan biri de Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak.

Çolak, "Getir parayı, al FETÖ'cüyü" başlıklı yazısında Şamil Tayyar'ın sözlerinin doğru olduğunu bizzat duyduğu bir olayla anlattı:

"AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın "Rüşvet alınarak FETÖ'cüler serbest bırakılıyor" sözleri aynen doğrudur. Ama savcılardan tek bir soruşturma duyamazsınız.Bizzat duyduğum bazı olayları paylaşmam gerekiyor.

FETÖ'den cezaevinde bulunan bir şahıs için tahliye talebinde bulunuluyor, hâkim avukatla yaptığı özel görüşmede fiyatı belirliyor. "Bunun suçu ağır 1,5 milyon TL ile çözülür" diyor. Sonrasında pazarlıklar yapılıyor, para denkleştiriliyor ve kimseler duymadan tahliye kararı veriliyor.

"Peki, kamuoyunca tanınan isimlerin parası yok mu, onlar neden tahliye edilmiyor" soruları gelebilir. Tahliye edilmesi durumunda haber olma durumu olan sanıklar için pazarlık yapılmıyor! 

Çiftlik Bank örneği... Herkes dolandırılanlara kızıp "tosuncuk kaçtı, müstahak size" noktasına geldi. Halbuki kazın ayağı öyle değil. Dolandırıcılar, vatandaşa, "OHAL sürecindeyiz, biz bu kadar büyük bir parayı yönlendirip, dolandırıcılık yapacağız ve devlet bizi görmeyecek. Siz buna inanıyor musunuz" diyor, Erdoğan'ın ismini veriyor. AKP'li dizi-film oyuncularını açılışlarına çağırıyor.

Bu sırada devletten çıt yok, adalet makamlarından tek bir soruşturma yok.

Göz göre göre binlerce kişiyi dolandırıp, yurt dışına kaçıyorlar. Sonrasında kırmızı bültenler, olayın peşine düşüyormuş gibi görünmeler...Köşe yazılarımızdaki, internet sitemizdeki, gazetemizdeki kelimeleri tek tek bulup cımbızlayanlar; davalar açıp, erişim engellemesi getirenler bu olayları nedense görmüyor!"

Öne Çıkanlar