Çapa makinesinin altında kalan çocuk işçi hayatını kaybetti

Çapa makinesinin altında kalan çocuk işçi hayatını kaybetti
Giresun'da 16 yaşındaki Ramazan Şimşek, çapa makinesinin altında kalarak hayatını kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) paylaştığı bilgiye göre 16 yaşındaki Ramazan Şimşek, Giresun Bulancak'ta tarla sürdükten sonra eve dönerken devrilen elle kullanılan çapa makinesinin altında kalması sonucu yaşamını yitirdi. 

11 Haziran'da ise girdikleri Kızılırmak'ta kaybolan 3 çocuğun cesedine ulaşılmıştı. Çocuklar, patates ekimi için kente giden mevsimlik tarım işçilerinin çocukları olduğu öğrenilmişti. 

MAYIS AYINDA 6 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ

Geçen hafta 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye'nin çocuk işçiliğiyle mücadele çalışmalarının başarıyla sürdüğünü belirtmiş ve 1999'da yüzde 10,3 olan çocuk işçi oranının, 2019'da yüzde 4,4'e düştüğünü aktarmıştı. 

İSİG Meclisi'nin verilerine göre Mayıs 2020'de altı çocuk işçi yaşamını yitirdi. Çocuk işçi cinayetleri tarım işkolunda gerçekleşti. Mayıs ayında ölen 156 işçinin 54'ü tarım işkolunda çalışıyordu. Yani yüzde 35'lik oranla en çok ölüm bu sektörde oldu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar