Cem Özdemir'den Can Dündar için soru önergesi: Erdoğan çaresizce korkutmaya çalışıyor

Cem Özdemir'den Can Dündar için soru önergesi: Erdoğan çaresizce korkutmaya çalışıyor
Gazeteci Can Dündar, Türkiye'deki tüm mal varlığına el konulması tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir, Türkiye'de mal varlığına el konulması tehlikesi ile karşı karşıya olan gazeteci Can Dündar için federal hükümete soru önergesi verdi.

Cem Özdemir, federal hükümete sunduğu yazılı soru önergesini Twitter hesabında paylaştı. Soru önergesinde, "Federal hükümet, mahkemeye gitmemesi halinde mal varlığına el konulacak olan Can Dündar gibi Almanya'ya sığınan Türkiye vatandaşlarının mülkiyet hakları ihlallerine ilişkin durumu Türkiye hükümeti ile görüştü mü?" ifadeleri yer aldı.

Deutsche Welle'deki habere göre, Özdemir, aynı zamanda Türkiye'deki ailesine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından bir uyarı telefonu geldiğini açıklayan Almanya Essen Üniversitesi Siyaset Bölümü Akademisyeni Prof. Burak Çopur hakkında da yazılı bir soru önergesi verdi. Önergede, "Federal hükümet, Prof. Dr. Burak Çopur gibi Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli kişilerin ve onların Türkiye'deki ailelerinin Türkiye istihbarat servisi tarafından korkutulduğu ve tehdit edildiği iddialarını Türkiye hükümeti ile görüştü mü?" ifadeleri yer aldı.

Cem Özdemir, Twitter mesajında "Erdoğan çaresizce Almanya'da da kendisine muhalefet edenleri korkutmaya çalışıyor. Türkiye'den gelen tehditler ve baskılar derhal sona ermelidir" dedi. Özdemir, "Federal hükümet buna karşı ne yapıyor, Burak Çopur ve Can Dündar için somut olarak hangi girişimlerde bulunuyor? Yanıtı merak ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Burak Çopur, Cem Özdemir'e Twitter hesabından teşekkür etti. Çopur, "Teşekkürler Sevgili Cem Özdemir, ne yazık ki herkesin anlamadığı şu: Bu Türkiyeliler arasında (Erdoğan muhalifleri-destekçileri) değil, burada söz konusu olan fikir özgürlüğü ve bilim özgürlüğü gibi Avrupa değerlerinin Almanya'da savunulması" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Dündar'ın yargılandığı MİT TIR'ları davasında şubat ayında görülecek duruşmayı öne çekmişti. Mahkeme Can Dündar'ın mahkemeye gelmemesi halinde Türkiye'deki tüm mal varlığına el konulmasına karar verdi. Almanya'dan iadesi istenen Dündar'ın "kovuşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yabancı ülkede bulunduğunun anlaşıldığı" gerekçesiyle kaçak şartlarının oluştuğu belirtildi. Dündar'a mahkemeye gitmesi için 15 gün süre tanınmıştı. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar