Ordu Valisi: Ceren Özdemir cinayetinin şüphelisi suçunu itiraf etti

Ordu Valisi: Ceren Özdemir cinayetinin şüphelisi suçunu itiraf etti
Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür A.'nın 14 yıl önce yine Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü, 13 yıl boyunca kaçtığı ve 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ortaya çıktı.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin bir şüpheli yakalanmıştı. Ordu valisi, adının Özgür A. olduğu belirtilen şüphelinin suçunu itiraf ettiğini söyledi. Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür A.'nın 14 yıl önce yine Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü, 13 yıl boyunca kaçtığı ve 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ortaya çıktı.

Polisin başarılı operasyonuyla yakalanan Özgür A.'nın sabıka kaydının kabarık olduğu öğrenildi. Yakalanma anında 2 polis memurunu da bıçaklayarak, yaralayan Özgür A., 2005 yılında Ordu'da bir çocuğu öldürmekten yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve firari olarak arandığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Cinayet, dün saat 19.30 sıralarında Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi olan, balerin Ceren Özdemir, antrenman sonrası geldiği evinin önünde, binanın giriş kapısını açmak için ablası Gizem Özdemir'i cep telefonundan arayarak, anahtarı pencereden atmasını istedi. Abla da pencereden anahtarı attı. Kapıyı açıp binaya giren Ceren Özdemir, arkasından içeri giren kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı.

Polis ekiplerinin gece boyunca bazı güvenlik kameralarını incelediği ancak zanlının bu görüntülerde yüzünün net olmadığı belirlenmişti. Polis sabah saatlerinde olayla ilgili bir kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bugün olaya ilişkin başka bir şüpheli tutuklandı.

YAKALANMA ANLARI ORTAYA ÇIKTI

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre, saklandığı evde gözaltına alınırken kendisini yakalamaya çalışan bir polisi de bıçakla yaralayan şüpheli etkisiz hale getirildi.

Uyuşturucu bağımlısı ve cezaevi firarisi olduğu öne sürülen şüpheli Özgür A. geniş güvenlik önlemleri altında sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Şüphelinin saldırısı sonucunda ağır yaralanan polis memuru, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. 

Ceren Özdemir cinayetinin şüphelisi Özgür A.'nın yakalanma anları ve güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Özgür A., evden çıkarıldığı sırada çevredekilerce linç edilmek istendi. Polisler, öfkeli kalabalığın içinden çıkardığı Özgür A.'yı sorgulamak üzere geniş güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. İşte o görüntüler:

 


KATİLİN CEREN'İ TAKİP ETTİĞİ VE CİNAYET ÖNCESİ ANLARA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER

Diğer yandan Ceren Özdemir ve cinayetinin şüphelisi Özgür A.'nın aynı karede oldukları ve şüphelinin Ceren'in peşinden takip etme anları güvenlik kameralarına böyle yansıdı:
 

 


SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ceren Özdemir’in cenazesi, Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'ndeki cemevine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından Ceren için cemevi önünde cenaze töreni düzenlendi. Baba Yılmaz Özdemir taziyeleri kabul ederken, anne Güfer ve abla Gizem Özdemir'i ise yakınları teskin etti. Ceren'in arkadaşları da törendeydi.

Anne Güfer Özdemir, cenazenin götürülüşü sırasında, "Ben sana gelinlik mi giydirdim kuzum? Niye gidiyorsun oralara doğru? Beni niye götürmüyorsun? Ben sensiz nasıl yaşarım? Beni de al Allah'ım. Ben çocuğumsuz yaşamak istemiyorum" diyerek ağladı. Ceren Özdemir'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene, Özdemir'in yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Ulubey Kaymakamı İsmail Güney, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ile yurttaşlar katıldı.

'ÇOCUĞUMUN GİZLİ BİRŞEYİ OLSA, ZATEN ANLATIRDI BANA'

Öte yandan Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, cenaze töreni öncesi gazetecilere açıklama yaptı.

Olay anına ilişkin bilgi veren baba Özdemir, "Olay evin kapısında oluyor, takip olayı. Bıçaklama olayı da evin girişinde oluyor, binanın girişinde. Otomatik çalışmadığı için ablası yukarıdan anahtar atıyor, kapının açılma sesini duyuyor, biraz bekliyor, baktı gelmiyor, inmek zorunda kalıyor aşağıya. Arkasındaki cinayet zanlısını görüyor, kep var kafasında, yani surat belli değil ve kaçıyor" diye konuştu. Özdemir, büyük kızının pencereden siyah giyinmiş birini gördüğünü de ifade etti.

Emniyet Müdürlüğüyle bağlantıda olduklarını belirten Özdemir, şöyle devam etti: "Acımızı dindirecek herhalde. Onun için yoğun bir şekilde çalışıyorlar, dün geceden beri çalışıyorlar. En azından failin yüz şekline ulaştılar gibi geliyor bana. Bu da büyük ihtimalle sonuçlanır gibi geliyor."

Özdemir, şüphelendiği hiçbir şey olmadığını belirterek "Çocuğumun gizli bir şeyi olsa zaten anlatırdı bana" ifadesini kullandı. Kızıyla dün sabah görüştüklerini dile getiren Özdemir, "Sabah okula gitti. Akşam okuldan çıkıyor, bale öğretmeni kendisi, özel sanat evinde bale dersi veriyor. Oradan çıkıyor, oradan takibe alıyor onu büyük ihtimalle" değerlendirmesini yaptı.

YAKIN ZAMANDA FİRAR ETTİ

Bu arada katil zanlısı Özgür A.'nın sabıka kaydının kabarık olduğu öğrenildi. DHA'nin haberine göre Özgür A., 2005 yılında Ordu'da bir çocuğu öldürdü. Cinayetin ardından kaçan zanlı, firari olarak yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakkındaki yakalama kararı doğrultunda aranan Özgür A., 2018 yılında hırsızlık yaparken suçüstü yakalandı. Poliste 20 ayrı hırsızlık suçundan kaydı da bulunan Özgür A., tutuklanarak cezaaevine konuldu. Ancak, 01.12.2019 tarihinde cezaevinden firar etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar